Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Δήμαρχος Αγρινίου: Ο προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα της χώρας


Ρεαλιστικός, αξιόπιστος, με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό είναι ο προϋπολογισμός του 2012, που ψηφίσθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (28 Δεκεμβρίου 2011),  του Δημοτικού  Συμβουλίου .
    Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην ομιλία του, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα της χώρας όπως αυτή διαμορφώνεται από την οικονομική κρίση.....


   «πριν από ένα χρόνο όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου στις βασικές προτεραιότητές μας ήταν η ομαλή ενοποίηση των λειτουργιών ενός νέου μεγάλου οργανισμού που προήλθε από 10 διαφορετικούς Δήμους και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.
     Σήμερα νομίζω ότι κάθε καλόπιστος μπορεί να διαπιστώσει ότι τους στόχους που θέσαμε στις αρχές του 2011 τους φέραμε σε πέρας. Ακολουθούμε μια ρεαλιστική πολιτική που αντιλαμβάνεται την οικονομική κατάσταση.
    Επιλέξαμε συνειδητά και στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό να προγραμματίσουμε έργα και δράσεις μόνο από τους απολύτως εξασφαλισμένους πόρους».

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μοσχολιός  στην προετοιμασία του Δήμου για την αξιοποίηση προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ.
    «παρά την μεγάλη οικονομική κρίση που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σωστό προγραμματισμό και συγκεκριμένες προτάσεις έχουμε καταθέσει μέχρι σήμερα τεχνικά δελτία ύψους 160 εκ. ευρώ για έργα που καλύπτουν όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν ήδη κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος βαθμός ωριμότητας και ο Δήμος είναι πανέτοιμος για την απορρόφηση κονδυλίων».
    Τέλος ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε για άλλη μια φορά ότι η κοινωνική πολιτική που ακολουθεί με συνέχεια και συνέπεια η δημοτική αρχή θα συνεχισθεί και θα ενδυναμωθεί, υπενθυμίζοντας ότι στις αρχές του 2012 θα λειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία.
     Το σύνολο των δαπανών για το έτος 2012 προϋπολογίζεται σε 90.769.000 ευρώ από τα οποία τα περίπου 35 εκ. ευρώ προορίζονται για επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο