Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πυλώνας ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας το ΤΕΙ Μεσολογγίου

     Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τη διοίκηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, σχετικά με το μέλλον του Ιδρύματος τέθηκε, μεταξύ άλλων, με ιδιαίτερη έμφαση και το ζήτημα της μετεξέλιξης του νυν τμήματος «Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας» σε «Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωπονικής Τεχνολογίας» ή «Τμήμα Βιολογικής και Ολοκληρωμένης Γεωργίας»....


     Σημειώνεται ότι συγκεκριμένο τμήμα είναι το μοναδικό γεωπονικό τμήμα που λειτουργεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγροτικές περιφέρειες της χώρας μας και η μεγαλύτερη στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων αφού καλύπτει το 25% της συνολικής ελληνικής παραγωγής στα βιολογικά προϊόντα.

     Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι το συγκεκριμένο Τμήμα έχει να επιδείξει πρωτοποριακά αποτελέσματα  και σημαντικές καινοτομίες που βρίσκονται ήδη σε πιλοτική εφαρμογή. Χαρακτηριστικά αναφέρονται, η μοναδική για την Ελλάδα παραγωγή υβριδίων λαχανικών, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας στην παραγωγή σπορόφυτων και η αεροπονική καλλιέργεια που αποτελεί μια νέα τεχνολογία αιχμής η οποία έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς.

     Το Τμήμα συνεργάζεται με μια σειρά από παραγωγικούς φορείς και εταιρείες και η λειτουργία του, καθώς επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, είναι κρίσιμη ως αναπτυξιακός πυλώνας εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας στη Δυτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο