Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ανάσα στους σεισμόπληκτους

Διετής παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσης των δανείων σεισμοπλήκτων επιχειρήσεων.
Θ. Μωραΐτης: «Ικανοποιούμε ένα αίτημα φορέων και πολιτών διευκολύνοντας τους σε μια δύσκολη περίοδο»
    Υπεγράφη από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, η ρύθμιση που παρατείνει για δυο έτη την καταβολή της πρώτης δόσης των δανείων που έλαβαν σεισμόπληκτοι στους νομούς Αιτωλ/νίας, Αχαΐας και Ηλείας.
    Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, έκανε την παρακάτω δήλωση:....


     «Δίνουμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί.
Όπως γνωρίζετε πολλοί επαγγελματίες-επιχειρηματίες συμπολίτες μας οι όποιοι είχαν πληγεί από τους σεισμούς του 2008 είχαν λάβει τα γνωστά δάνεια σεισμοπλήκτων.
Εδώ και καιρό είχε διατυπωθεί από φορείς και πολίτες ένα δίκαιο αίτημα για την παράταση των δανείων αυτών.
Σήμερα λοιπόν υπογράφτηκε από το αρμόδιο Υπουργείο η σχετική απόφαση με την οποία και  δίνουμε μια σημαντική ανάσα σε όλους τους δικαιούχους δανείων σεισμοπλήκτων για τους νομούς Αιτωλ/νίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Ήταν ένας στόχος που παλέψαμε εξηγώντας και στο αρμόδιο Υπουργείο την αναγκαιότητα που υπήρχε για διευκόλυνση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας, που εκτός των άλλων δυσκολιών που τους δημιουργεί η οικονομική κρίση, είχαν να αντιμετωπίσουν και την δυσβάστακτη  απαίτηση  της αποπληρωμής των δανείων τους.
      Τελικά ελήφθη  η σημερινή σημαντική απόφαση και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία και έδειξε κατανόηση στο δίκαιο αίτημα για διευκόλυνση στην αποπληρωμή των δανείων αυτών

    Πιο συγκεκριμένα  με την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, προβλέπεται παράταση κατά δυο έτη στη καταβολή της πρώτης δόσης των δανείων. 
  Έτσι η καταβολή της 1ης δόσης μεταφέρεται στις 30/6/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο