Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Aναγκαία η ανάπτυξη του τμήματος υδατοκαλλιεργειών του ATEI Μεσολογγίου

      Την πρόταση για τη μετεξέλιξη των τμημάτων του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου που διαμόρφωσε η Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος, παρουσίασε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  Απόστολο Κατσιφάρα αντιπροσωπεία του Ιδρύματος υπό τον πρόεδρό του Βαγγέλη Πολίτη-Στεργίου...


     Η απόφαση αφορά μετεξέλιξη της Σχολής «Τεχνολογίας Γεωπονίας» και την παραμονή στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης, τη μετεξέλιξη του τμήματος «Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας σε τμήμα «Ιχθυολογίας και Υδάτινων Πόρων» και την ένταξη του τμήματος «Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου.

    Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε στην ώριμη και επιστημονικά πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση για την παραμονή και λειτουργία του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου.

    Η πρόταση αυτή που απευθύνεται προς το Υπουργείο Παιδείας, συνοδεύεται από μια αναλυτική έκθεση-παρουσίαση του τμήματος που καταλαμβάνει 50 σελίδες και καταγράφει το γεγονός ότι το εν λόγω τμήμα είναι το πρώτο που λειτούργησε στη χώρα μας με αμιγώς ιχθυολογικές σπουδές, διατηρεί θετική αποτίμηση και εξωτερική αξιολόγηση, ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών,  καινοτόμα εργαστήρια και εξοπλισμό και με ικανοποιητική σύνθεση επιστημονικού προσωπικού.

    Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται σε πλήρη επαφή με την τοπική κοινωνία και οικονομία, διατηρεί σημαντικές συνεργασίες με ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού, έχει τη στήριξη των μεγάλων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της περιοχής ενώ ήδη έχει εξασφαλίσει δύο ερευνητικά προγράμματα «Αρχιμήδης», προσβλέποντας στην αριστεία στο χώρο της έρευνας.

    Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του προς τη διοίκηση του Ιδρύματος ενώ σε σχετική του δήλωση τόνισε ότι «η παραμονή και περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος «Υδατοκαλλιεργειών και Υδατικής Διαχείρισης» στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου αποτελεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βασική προτεραιότητα. Το συγκεκριμένο τμήμα χαρακτηρίζεται από άρτιες υποδομές και εξαίρετη λειτουργία ενώ έχει διαχρονικά προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δυναμικού τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα μας. Θεωρώ ότι το Υπουργείο Παιδείας θα συνεκτιμήσει αντικειμενικά όλα τα δεδομένα και θα λάβει την ορθή απόφαση για την παραμονή του τμήματος στο Μεσολόγγι».

    Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάκης Μαυρόγιαννης και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου. Από την πλευρά του ΤΕΙ στη συνάντηση παρέστησαν ακόμα τα μέλη της Διοίκησης του Ιδρύματος καθηγητές Γιώργος Χώτος, Γιώργος Κατσέλης, Γιώργος Καπότης, Λίτσα Τσακαλίδη-Λιόπα και Γιώργος Σαλάχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο