Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Επάγγελμα… εθνοζήτουλας!

Από τον Νίκο Ναούμη

  Και να θέλεις ν’ αγιάσεις, δεν σ’ αφήνουν!
     Άντε να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα λες, γιορτές έρχονται, θα φτιάξει πιθανόν και η ψυχολογία μας λίγο… Αμ δε…!
    Όχι δεν σκοπεύω πάλι ν’ ασχοληθώ με τον Παπανδρέου, έχει εξαφανιστεί κάπου στην Αφρική λέει....


        ...και, επειδή αγαπάω τα ζώα, ειδικά τα άγρια, ελπίζω να μην βρεθεί κανένα ταλαίπωρο λιοντάρι, τίγρης ή κάτι παρεμφερές που να επιχειρήσει να τον φάει…! Δεν τρώγεται με τίποτα ο τύπος ρε παιδί μου…
        Κάθομαι πρωί – πρωί στο γραφείο μου, μπαίνω στο διαδίκτυο και διαβάζω… «αποζημίωση για ηθική βλάβη, πέρα από τις αναδρομικές διεκδικήσεις τους από το ελληνικό δημόσιο, ύψους 10000 ευρώ έκαστος, αξιώνουν πρώην αλλά και νυν βουλευτές…»!

     Είμαστε με τα καλά μας, ή το έχουμε χάσει εντελώς; Που ζουν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι; Είχα την αίσθηση, ότι μετά τον χαμό που είχε ξεσπάσει σχετικά πρόσφατα για το θέμα αυτό, αρκετοί για να μην πω οι περισσότεροι, θα είχαν λίγη τσίπα και, θα παραιτούνταν από αυτή την ιστορία
      Όμως, πολύ πιθανόν εγώ να σκέφτομαι λάθος και να λαϊκίζω. Όχι μόνο διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ την δύσκολη αυτή περίοδο για τον τόπο αλλά, άκουσον – άκουσον, ζητούν επιπλέον για ηθική βλάβη, τόσα χρήματα όσα λαμβάνουν ως επίδομα ανεργίας για ένα έτος, δύο παρακαλώ και όχι ένας, εκ των οχτακοσίων και βάλε χιλιάδων, επίσημα καταγεγραμμένων, άνεργοι συμπατριώτες μας.

       Ποιος και τι προκάλεσε ηθική βλάβη σ’ όλους αυτούς, πάνω από εκατό ζωή να’ χουνε, πρώην και νυν εθνοπατέρες, πραγματικά δεν το αντιλαμβάνομαι.
      Έχουν άραγε ποτέ αναρωτηθεί, τι είδους αποζημίωση για ηθική βλάβη έχουν δικαίωμα εκατομμύρια πολίτες να διεκδικήσουν από εκείνους, που με τις αστοχίες, τα λάθη και την ανικανότητά των περισσότερων από αυτούς, έχουμε φτάσει σήμερα, εδώ που έχουμε φτάσει. 
      Μας έφτασαν δηλαδή στο σημείο εκείνο, που μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας, δεν έχουν σύμφωνα με κοινωνιολογικές μελέτες την δυνατότητα να έχουν βασικά είδη για να διαβιώσουν, παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία τους από την πείνα, νέοι ξενιτεύονται και όσοι μείνουν εδώ, κοιτάνε το μέλλον που έρχεται με βλέμμα απορημένο, καρφωμένο στο κενό.

      Η μόνη λέξη νομίζω που τους αξίζει, είναι η λέξη ντροπή. Θα μου πείτε όμως ότι για να ντρέπονται, θα πρέπει να ξέρουν την δύναμη αυτού του συναισθήματος. Αν την ήξεραν, θα είχαν πολιτευτεί και ανάλογα.

         Για να αποφορτιστούμε όμως λίγο, αρχή της εβδομάδας είναι άλλωστε μην το ξεχνάμε, θα σας πω μόνο ότι, στη λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα, είναι και δύο ονόματα βαρειά σαν ιστορία! 
    Άκης και Τάσος, Τσοχατζόπουλος και Μαντέλης, φιγουράρουν κοσμώντας με το αδιαμφισβήτητο κύρος τους, την λίστα των εθνοζήτουλων! 
       Πληροφορίες μου λένε, ότι ο μεν Τάσος, ζητά τα επιπλέον δέκα χιλιάρικα για τα μαθήματα πιάνου των παιδιών του, τον έχουν πάρει στο κυνήγι οι οικοδιδάσκαλοι και, ο Άκης, τα θέλει διότι έχει σπάσει τα τηλέφωνα η μοδίστρα κα Ζορζέτ από ένα στενό πίσω από το μουσείο του Λούβρου που έχει το μαγαζί της. 
    Ποια είναι η μαντάμ Ζορζέτ; Ελάτε τώρα… Είναι η μοδίστρα που έραψε τα μαξιλαράκια με το μονόγραμμά του, για να ξαποστάσουν στο γαμήλιο τραπέζι τα ευαίσθητα οπίσθια των εκλεκτών καλεσμένων του Άκη, που πήγαν με τσάρτερ στον γάμο του αν θυμάστε, εις υγείαν των κορόιδων.

www.naoumis-nikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο