Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο «Σουφλιμάς» στο Ξηρόμερο

          Τις μέρες των Χριστουγέννων στο Ξηρόμερο σε όλα τα σπίτια έμπαινε στη φωτιά ο «Σουφλιμάς». Ο Σουφλιμάς,  ο καλύτερος μεζές, αποτελείται από κομμάτια γουρουνίσιο κρέας,  περασμένα στη σούβλα και ψημένα στα κάρβουνα, στο τζάκι των σπιτιών......
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: PHOTOTSELIOS


Συνταγή: Βενετίκου Ευτυχία 

Υλικά:
Χοιρινό κρέας με λίπος (μπούτι)
Αλάτι- ρίγανη-πιπέρι-λεμόνι

 Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μετά τα ανακατεύουμε.
Το περνάμε σε λεπτή σούβλα.
Το αφήνουμε και σιγοψήνετε απέναντι σε χαμηλή φωτιά (στο τζάκι του σπιτιού).
Γυρνάμε τη σούβλα αργά-αργά, αρχίζει και λιώνει το λίπος και  μόλις το κρέας ροδοκοκκινίσει αρκετά, αλλά παραμένει ζουμερό, τότε το βγάζουμε.
Μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού οι τραγανιστές μυρωδιές απλώνονται στον αέρα!
 Αμέσως μετά τα βγάζουμε από τη σούβλα, σερβίρονται στο πιάτο, είναι νοστιμότατα και συνοδεύονται με κρασί.

Καλή σας όρεξη 
Καλά Χριστούγεννα














ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο