Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αντέχει… ακόμα το Κέντρο Υγείας Κατούνας


Υπάρχει και μια αισιόδοξη εξέλιξη που αφορά το Κέντρο Υγείας Κατούνας, η ανέγερση του οποίου προχωράει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατασκευή του σκελετού...
 Το μόνο που απαιτείται είναι η επικαιροποίηση της προγραμματικής σύμβασης η οποία είχε συναφθεί μεταξύ του δήμου Μεδεώνος, του νοσοκομείου Αγρινίου και του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συνεχιστεί η υλοποίηση του έργου και φυσικά η χρηματοδότησή του. Επειδή όμως προέκυψε ο Καλλικράτης η σύμβαση αυτή πρέπει να υπογραφεί από το νέο δήμο και τους υπόλοιπους δυο συμμετέχοντες.
Όπως επισήμανε ο νέος δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα λύσει προβλήματα στην περιοχή. Όπως φαίνεται το έργο θα ολοκληρωθεί, όμως μετά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα του εξοπλισμού, καθώς για να γίνει η προμήθειά του θα πρέπει να αναζητηθεί χρηματοδότηση. Αυτό μάλλον θα πάρει αρκετό χρόνο, οπότε έως ότου λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας θα έχουν γίνει οι αλλαγές που προγραμματίζει το υπουργείο και δεν γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει για τα κέντρα υγείας και γενικότερα για τα νοσοκομεία.
Ο σχεδιασμός του πάντως κάνει λόγο για συγχωνεύσεις νοσοκομείων που είναι σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, ενώ όσα είναι μικρά νοσοκομεία και βρίσκονται κοντά σε μεγάλο, θα μετατραπούν σε κέντρα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο