Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αμβρακικός: Λαθροκυνηγοί θερίζουν τις αγριόπαπιες και τις πουλάνε στις τοπικές ταβέρνες!


Λαθροθηρίας συνέχεια στον Αμβρακικό. Για άλλη μια φορά, λαθροθήρες κυνηγούσαν για μιάμιση ώρα στο πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι.... 
 πάνω σε πέντε μηχανοκίνητες βάρκες. Τα μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας έγιναν μάρτυρες της οργανωμένης επιδρομής κατά την οποία θανατώθηκαν τουλάχιστον πενήντα Φαλαρίδες (μοιάζουν με μεγάλες νερόκοτες). Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά. Το περασμένο καλοκαίρι (από τον Ιούλιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου) στον Αμβρακικό θανατώθηκαν περισσότερα από 2.000 υδρόβια πτηνά  κυρίως πάπιες.

Όπως καταγγέλλει ο διευθυντής της Ορνιθολογικής κ. Ξεν. Κάππας, εξαιτίας της όχλησης που προκάλεσαν οι λαθροθήρες, οι Αργυροπελεκάνοι -ένα παγκοσμίως απειλούμενο είδος που φωλιάζει στην περιοχή - αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις φωλιές τους, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγή του είδους για φέτος.

Τη λαθροθηρία ακολουθεί το παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών στις ταβέρνες της περιοχής. Τα δίκτυα των λαθροθήρων, σύμφωνα με τον κ. Κάππα, έχουν χαρακτηριστικά και συμπεριφορά οργανωμένου εγκλήματος.
«Η κατάσταση στο Εθνικό Πάρκο είναι απαράδεκτη και το περιστατικό εκθέτει όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι απουσιάζουν καθημερινά από τη φύλαξη του Πάρκου. Γι΄αυτό προχωρήσαμε σε μήνυση στην Εισαγγελία Άρτας», αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας ότι τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη πρέπει να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα της φύλαξης στις Προστατευόμενες Περιοχές της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο