Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση του Υπουργού προστασίας, σε ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη: «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί και στην Ελληνική Αστυνομία!

Σε ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη (6645/24.11.2010) σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Θέρμου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής απάντησε ότι απαιτείται και ήδη επιχειρείται η προσαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών στο νέο διοικητικό σχήμα.
Η απάντηση του Υπουργού προκαλεί τουλάχιστον ανησυχία για την ασφάλεια του κεντρικού Ξηρόμερου και για το μέλλον του αστυνομικού τμήματος Κατούνας, με αβέβαιο τον τρόπο πλέον αστυνόμευσης της περιοχής μας… 

Η πλήρης απάντηση του Υπουργού.

Σε απάντηση της 6645/24.11.2010 ερώτησης του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ κ. Κώστα Καραγκούνη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Θέρμου, μέσα στα πλαίσια εφαρμογής ενός αντίστοιχου σχεδίου «Καλλικράτης» για την αστυνομία, ο αρμόδιος Υπουργός απάντησε κατά λέξη τα εξής :

«.Επισημαίνεται ότι μετά την πρόσφατη ψήφιση του ν.3852/2010, με τον οποίο διαφοροποιείται ο διοικητικός χάρτης της χώρας, απαιτείται και ήδη επιχειρείται η προσαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών στο νέο διοικητικό σχήμα με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του οργανωτικού σχεδιασμού και παράλληλη επανεκτίμηση των οργανωτικών ρυθμίσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι τοπικές αστυνομικές ανάγκες. Συνεπώς το θέμα της λειτουργίας και της προοπτικής του Α.Τ. Θέρμου εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής αυτής διαδικασίας και η αντιμετώπισή του θα είναι αποτέλεσμα συνδυασμένης και αντικειμενικής αξιολόγησης όλων των επιμέρους συναφών παραμέτρων, ώστε μέσω του νέου οργανωτικού σχήματος των υπηρεσιών της οικείας Α.Δ. που τελικά θα προκύψει, να καλυφθούν κατά τον πλέον ουσιαστικό και ορθολογικό τρόπο οι πραγματικές ανάγκες της περιοχής που αστυνομεύει το εν λόγω Α.Τ. .»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο