Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εξαρθρώθηκε στο Αγρίνιο σπείρα Αλβανών που εκβίαζε και έκλεβε τα πάντα!

Συνελήφθησαν, χθες (26-01-2011) στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε, τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29, 25 και 22 ετών οι οποίοι συγκρότησαν από οκταμήνου εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν διαρρήξεις - κλοπές σε Ιερούς Ναούς, καταστήματα, κατοικίες ως και κλοπές οχημάτων, για την παράδοση των οποίων απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα από τους ιδιοκτήτες...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ


Ειδικότερα, τις μεσημβρινές ώρες της 26-1-2011 εντοπίσθηκε σταθμευμένο σε κεντρική οδό του Αγρινίου, κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Τις βραδινές ώρες της ιδίας ο πρώτος των συλληφθέντων, μετέβη στο σημείο να το παραλάβει και αμέσως προσήχθη στην Υπηρεσία μας.

Από την αστυνομική έρευνα που επακολούθησε – σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αιτωλίας και Αχαΐας – προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, προέβαιναν κατά καιρούς και με διαφορετική σύνθεση σε διαρρήξεις Ιερών Ναών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατοικιών και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, τσιγάρα, κινητά τηλέφωνα και κλειδιά εκκίνησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Στην συνέχεια αφαιρούσαν τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξωθι των κατοικιών και σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, εκβίασαν τους ιδιοκτήτες απαιτώντας την κατάθεση χρηματικού ποσού ύψους 2.000 ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που προηγουμένως είχαν ενεργοποιήσει, προκειμένου να τους επιστραφούν τα κλεμμένα οχήματα, χωρίς τελικά να το επιτύχουν αφού οι παθόντες ενήργησαν σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Εξιχνιάστηκαν:
Διάρρηξη – κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τριχωνίου Αγρινίου.

Διάρρηξη – κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Στάνου Αμφιλοχίας.

Διάρρηξη – κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Σαρδηνίνων Αμφιλοχίας.

Διάρρηξη – κλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Μεσολόγγι.

Δύο διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου.

Δύο διαρρήξεις – κλοπές κατοικιών στον Αστακό.

Δύο διαρρήξεις – κλοπές κατοικιών στην Βόνιτσα.

Τρεις διαρρήξεις – κλοπές κατοικιών στην Αμφιλοχία.

Τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές κατοικιών στο Αγρίνιο.

Μία κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στον Αστακό.

Μία κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στο Αγρίνιο.

Δύο κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στην Μακρυνεία.

Δύο κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στην Αμφιλοχία.

Δύο κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στην Βόνιτσα.

Διάρρηξη – απόπειρα κλοπής χρηματοκιβωτίου ταχυδρομικού γραφείου ΕΛ.ΤΑ. Ερυμάνθειας Αχαΐας.

Οι δράστες αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ ενώ αφαίρεσαν τιμαλφή, τσιγάρα, κινητά τηλέφωνα αξίας 20.000 ευρώ περίπου!

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, τσιγάρα, γάντια, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Επίσης ανευρέθησαν και παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους σε προγενέστερο χρόνο τα επτά κλαπέντα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, η οποία ενεργεί την προανάκριση, εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα, αύριο Παρασκευή θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο