Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχει θέμα απόρριψης για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά στην Αιτωλοακαρνανία.


Εξετάζονται κανονικά οι αιτήσεις για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, σύμφωνα με πηγές από την ΔΕΗ. Θα υπάρξουν εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα...


Βιάστηκαν να καταστροφολογήσουν κάποιοι για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά στην Αιτωλ/νία διασπείροντας φήμες περί συνολικής απόρριψης των αιτήσεων των αγροτών  και «κόψιμο» του νομού. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική.
Όπως διευκρινίστηκε από πηγές της ΔΕΗ, το πρόσφατο αίτημα της Επιχείρησης, για διακοπή παραλαβής αιτήσεων για φωτοβολταϊκά, αφορούσε σε νέες αιτήσεις και όχι σε αυτές που ήδη έχουν κατατεθεί και οι οποίες  εξετάζονται κανονικά.
Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες, πρόκειται να διαψευστούν όσοι έκαναν λόγο για απόρριψη των αιτήσεων σε 17 νομούς της χώρας, αφού πρόκειται να ανακοινωθούν και οι πρώτες εντάξεις αγροτών στο πρόγραμμα.
Οι ίδιες φήμες έλεγαν ότι η Αιτωλ/νία είναι «κομμένη» από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, γεγονός παντελώς αστήρικτο και άσχετο με την πραγματικότητα. Πρόβλημα κορεσμού θα παρουσιαστεί σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, όπου υπάρχει πληθώρα αιτήσεων σε σχέση με την υφιστάμενη υποδομή της ΔΕΗ. Την ίδια ώρα όμως η ΔΕΗ αναζητά λύσεις και γι'αυτο το πρόβλημα.
Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΔΕΗ, ότι η Αιτωλοακαρνανία θα είναι ενδεχομένως ο πρώτος νομός σε αριθμό εγκαταστάσεων φωτοβολταικών.
Οι αιτήσεις, σύμφωνα πάντα με την ΔΕΗ, εξετάζονται κατά προτεραιότητα και ανάλογα με την πληρότητα των φακέλων και, όπως συμβαίνει σε κάθε επενδυτικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν και απορρίψεις.
Η ΔΕΗ αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα.
http://www.panaitoliki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο