Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κωνωπίνα: Κλέψανε τα γαλάρια πρόβατα μαζί με τα αρνιά!

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 20 Ιανουαρίου 2011, ανήμερα του Αη Θυμιού, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από το ποιμνιοστάσιο (μαντρί) κτηνοτρόφου στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου, δέκα πέντε (15) γαλάριες προβατίνες με τα γεννημένα αρνάκια τους (πολλά από αυτά διπλάρικα), καταστρέφοντας οικονομικά στην κυριολεξία τον ηλικιωμένο κτηνοτρόφο...

..που συντηρούσε με την σύζυγό του κάτω από ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες το μικρό κοπάδι τους, για περαιτέρω ενίσχυση του πενιχρού οικογενειακού τους εισοδήματος.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας, το οποίο διενεργεί προανάκριση χωρίς μέχρι στιγμή κανένα αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ο κτηνοτρόφος έχει υποστεί κατ’ επανάληψη το μένος των ζωοκλεφτών, που τον επιλέγουν ως εύκολο θύμα λόγω της πραότητας του χαρακτήρα του αλλά και λόγω του γήρατος!

Όμως το πρόσφατο περιστατικό είναι πραγματικά πρωτόγνωρο στην Κωνωπίνα, γιατί οι ζωοκλέφτες χωρίς έλεος αποδεκάτισαν το κοπάδι του ηλικιωμένου κτηνοτρόφου, αφαιρώντας του όλο του το βιός, μιας και του πήραν πάνω από τριάντα πρόβατα (αρνιά και γαλάρια).

Το χωριό της Κωνωπίνας είναι ανάστατο και οι κάτοικοι νοιώθουν ιδιαίτερα ανασφαλείς βλέποντας το φαινόμενο της ζωοκλοπής να “αυγατίζει” και οι ζωοκλέφτες να οργιάζουν!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή συντονίζοντας τις υπηρεσίες της, προκειμένου εξαλειφθεί το φαινόμενο της ζωοκλοπής που προσλαμβάνει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τείνει να γίνει μάστιγα για τα χωριά της ενδοχώρας του Ξηρομέρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο