Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜOTIKO ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΖΕΥΓΑΡΑKΙ

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ζευγαράκι θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική εκδήλωση-παρουσίαση με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, Δάση για το νερό και τους υγροτόπους» με προσκεκλημένο ομιλητή τον Περιβαλλοντολόγο κ. Μαμάση Διονύση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτή υπογράφηκε το 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, η ομώνυμη Σύμβαση για την προστασία των Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας. Η Ελλάδα ήταν η 7η χώρα που υπέγραψε και ενεργοποίησε την Σύμβαση ανακηρύσσοντας 10 υγροτόπους ενώ για την Δυτική Ελλάδα καταχωρήθηκαν ο Αμβρακικός κόλπος, η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου….

Για το λόγο αυτό τη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ζευγαράκι θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική εκδήλωση-παρουσίαση με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, Δάση για το νερό και τους υγροτόπους» με προσκεκλημένο ομιλητή τον Περιβαλλοντολόγο κ. Μαμάση Διονύση.

Ο κ. Μαμάσης θα ενημερώσει τους μαθητές, γονείς και προσκεκλημένους για τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα (η περίπτωση της Τριχωνίδας Λυσιμαχία), την ανάδειξη των αξιών τους και των λειτουργιών τους, την ανάγκη προστασία τους περνώντας μηνύματα και διαμορφώνοντας θετικές συμπεριφορές απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Αναφορά θα γίνει και στο παραλίμνιο δάσος Φράξου Τριχωνίου μιας και το 2011 έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμιο έτος για τα Δάση.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Ζευγαρακίου κ. Γυφτάκης Νικόλαος, το νηπιαγωνείο, οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σας προσκαλούν στην περιβαλλοντική εκδήλωση του σχολείου.

Παραλίμνιο δάσος Φράξου Τριχωνίου


Υγροτοπικό σύστημα Τριχωνίδας

Υγρότοπος Μεσολογγίου Ramsar


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο