Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στον Αμβρακικό Κόλπο


συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου ζήτησε ο Φορέας Διαχείρισης του υγροτόπου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθροθηρίας και να μπει «φρένο» στον αφανισμό της πανίδας που διαβιεί στο Εθνικό Πάρκο, δηλαδή των σπάνιων υδρόβιων ειδών και πτηνών.
Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στην Αρτα, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.
«Θέλουμε να διαθέσουν και οι άλλες υπηρεσίες τα μέσα που διαθέτουμε εμείς (φύλακες, δύο οχήματα και ένα πλωτό σκάφος), ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί αποτελεσματικά στο να περιοριστεί η λαθροθηρία», τόνισε.
Συγκεκριμένα πρότεινε να επιτραπεί η νόμιμη θήρα σε συγκεκριμένες περιοχές του κόλπου, υπό την προϋπόθεση ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία και οι διάφοροι σύλλογοι θα συμβάλουν στην πάταξη της λαθροθηρίας.
Παράλληλα ζήτησε από την κτηνιατρική υπηρεσία αλλά και από τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να γίνεται έλεγχος και στην εμπορία και στην κατανάλωση παράνομων αλιευμάτων ή παράνομων θηραμάτων στα εστιατόρια της περιοχής, ενώ πρότεινε όλα τα σκάφη τα οποία μπαίνουν στην προστατευόμενη ζώνη του Αμβρακικού να έχουν υποχρεωτικά ειδική άδεια από το Λιμεναρχείο ή να υιοθετηθεί μια άδεια για να γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές τους ιδιοκτήτες τους.
Πηγή: Express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο