Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μελέτη για σύνδεση του δρόμου (στο Σαμάρι) «Άκτιο – Αμβρακία» με την Ιόνια Οδό.


Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Σύνδεση του οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και την Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων», ενέκρινε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (13 Δεκεμβρίου 2010).
Η μελέτη αφορά την κατασκευή ενός νέου έργου στην περιοχή της Λίμνης Αμβρακίας μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η ασφαλής και σύντομη διασύνδεση της υπό κατασκευή Ιόνιας Οδού με τον επίσης υπό κατασκευή οδικό άξονα Αμβρακία – Άκτιο, αλλά και την υφισταμένη Εθνική Οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων.
Η κατασκευή του έργου αυτού, αντικαθιστά το σε επίπεδο μελετών έργο διασύνδεσης των προαναφερόμενων οδικών αξόνων με ισόπεδους κόμβους, με την δημιουργία πλέον, δυο ανισόπεδων κόμβων ο ένας εκ των οποίων θα ενταχθεί στο σύστημα κόμβων της Ιόνιας Οδού.
Πρόκειται για ένα έργο υψηλής σημασίας για τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Δυτικής Ελλάδος, το οποίο πλέον των άλλων, προσδίδει στους χρήστες του οδηγούς υψηλά στάνταρ ασφαλείας και ταχείας διέλευσης μέσω της διασύνδεσης δυο συγχρόνων αυτοκινητοδρόμων με την υφισταμένη Εθνική Οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο