Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας για το χρονικό της ομηρίας στην ΔΟΥ Βόνιτσας


Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας,αναφέρει συγκεκριμένα:
"Σήμερα 21/12/2010 και περί ώρα 12:15΄ 47χρονος ημεδαπός (σ.σ. Από την Κανδήλα Αλυζίας) επισκέφθηκε τη Δ.Ο.Υ. Βόνιτσας για τακτοποίηση φορολογικής εκκρεμότητάς του. Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση διακοπή άσκησης του επαγγέλματος του ως σιδηρουργού.
Επειδή θεώρησε ότι δεν εξυπηρετείται αφού είχε επισκεφτεί σε προγενέστερο χρόνο δύο (2) φορές την Δ.Ο.Υ., αρχικά απείλησε ότι θα κάψει τον 60χρονο προϊστάμενο αυτής επιδεικνύοντας πλαστικό δοχείο (μπιτόνι) με εύφλεκτο υγρό που έφερε μαζί του και στη συνέχεια με την λαβή πιστολίου που εξήγαγε από την τσέπη του, τραυμάτισε αυτόν ελαφρά στο πρόσωπο.
Αμέσως μετά, με την απειλή του όπλου κράτησε ως όμηρο 47χρονο υπάλληλο, ενώ οι υπόλοιποι έξι (6) υπάλληλοι και δεκαπέντε (15) συναλλασσόμενοι πολίτες εξήλθαν του καταστήματος.
Την 15:05΄ ώρα επιτεύχθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις η σύλληψη του δράστη και η απελευθέρωση του ομήρου. Κατά την σύλληψη, πυροβόλησε μία (1) φορά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο δεξιό ισχίο 46χρονος Αξιωματικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι 7,65 mm, έξι (6) φυσίγγια, ένας (1) κάλυκας και μία (1) βολίδα. Τραυματισθείς Αστυνομικός διακομίσθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών εξήλθε.
Συλληφθείς δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί αύριο (22/12/2010) στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Λευκάδας.
Προανάκρισης επελήφθη η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας
."
Φωτο: http://mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο