Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Θάνος Μωραΐτης: «Θέσαμε τις βάσεις για ολοκλήρωση της κτηματογράφησης».

«Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θέσαμε ρεαλιστικούς στόχους για την υλοποίηση της κτηματογράφησης στην χώρα. Με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, μπορούμε πλέον να μιλήσουμε για ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στην Ελλάδα, το 2020, με τεράστια οφέλη για την κοινωνία και την λειτουργία του κράτους.»
Αυτή τη δήλωση έκανε ο Υφυπουργούς ΠΕΚΑ Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού, στις αρχές του 2011, των μελετών κτηματογράφησης που θα αναδείξει και τους αναδόχους του νέου προγράμματος που αφορά σε 263 περιοχές 19 νομών της χώρας.
Με την κτηματογράφηση αυτών των περιοχών, θα καταχωριστούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 4,5 εκατ. στρέμματα και θα καταγραφούν περίπου 2 εκατ. δικαιώματα.
Με την ολοκλήρωση των πιλοτικών προγραμμάτων κτηματογράφησης και με την επιτυχή υλοποίηση των έργων υποδομής στο Γ΄ΚΠΣ, έχουν τεθεί πλέον νέες βάσεις για την επιτάχυνση της σύνταξης του Κτηματολογίου.
Συγκεκριμένα, έχει αναπτυχθεί σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία από τα προγράμματα κτηματογράφησης που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Επίσης, με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέσα από το Γ΄ΚΠΣ υπάρχει πλέον μια υπερσύγχρονη υποδομή πληροφορικής, καθώς και υψηλής ποιότητας ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα που καλύπτουν το σύνολο της χώρας.
Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επιτευχθεί, η ταχύτερη και οικονομικότερη ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και η καλύτερη λειτουργία της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης.
Τα οφέλη για τους πολίτες και το κράτος είναι πολλαπλά και σημαντικά, με βάση και τον σχεδιασμό που υπάρχει από την Κτηματολόγιο Α.Ε.
Να σημειωθεί ότι στο νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης, έχει ενταχθεί μεγάλο τμήμα του νέου δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα οι περιοχές Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρίνιου, Δοκιμίου, Θεστιέων, Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης, Παναιτωλίου και Παραβόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο