Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ




Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, ενάντια στην σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική που «Η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και της ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε. εφαρμόζει κατά γράμμα τις αποφάσεις και τις εντολές της «τρόικα» ( Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Ε.Κ.Τ.) προς όφελος της πλουτοκρατίας
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Χρήστος Φράγκος (ΜΑΣ), ο κ. Σπύρος Κοτοπούλης (ΟΑΣ), ο κ. Γιάννης Δήμας (ΠΑΣΕΒΕ).
Κεντρικός ομιλητής ο κ. Γιώργος Δημητρουλής (μέλος του ΠΑΜΕ) που ανάμεσα στ’ άλλα είπε:
Εργαζόμενοι -ες, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες.
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, καλωσορίζουμε και χαιρετίζουμε τους 100ντάδες εργάτες και εργάτριες νους νέους και τις νέες, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους διαδηλωτές των 63 συγκεντρώσεων, που σήμερα ενώνουν τις φωνές τους, τη δύναμή τους, την κοινή αγωνία, αλλά και την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την κυβέρνηση, τα μονοπώλια, τους πολιτικούς τους εκφραστές, την ΕΕ που ενιαία χτυπούν τη ζωή της τάξης μας, αλλά και αφανίζουν τους αυτοαπασχολούμενους, ξεκληρίζουν τη φτωχή αγροτιά.
Οι μεγάλοι αγώνες οι σκληρές συγκρούσεις είναι μπροστά μας, είναι αυτοί που θα προετοιμάσουμε και θα κάνουμε.
Έτσι να απαντήσουμε στην προπαγάνδα της κυβέρνησης-στα «μαντρόσκυλα» των καπιταλιστών που καθημερινά από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις κάνουν το άσπρο μαύρο υπερασπιζόμενοι τα δίκαια των αφεντικών τους και το δικό τους «παντεσπάνι», χύνοντας χολή και δηλητήριο σε βάρος του κινήματός μας, όπως κάνουν καθημερινά τα τσιράκια του Αλαφούζου από το ΣΚΑΙ.
Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα…
Καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια τις εργατικές οικογένειες, για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαύριζαν και χτες. Αυτό γίνεται και στην περιοχή μας. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι στο φράγμα των Αχυρών, στον Κρικελή, στο βοήθεια στο σπίτι, στα εργοτάξια της Αμβρακίας οδού, οι ηθοποιοί στο δημοτικό θέατρο Αγρινίου, η Κεραμοποιεία Κατσίκη υπολειτουργεί, το S/M ALDI έκλεισε….
Αφού τελείωσε η ομιλία, πραγματοποιήθηκε πορεία, με προπομπούς τρία αγροτικά μηχανήματα, ακολουθούσαν οι απεργοί με τις κόκκινες παντιέρες φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα, στους δρόμους του Αγρινίου
Πηγή: http://prototypia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο