Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.


«Ο όρκος που σήμερα δίνουμε δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι μια ισχυρή και ακατάλυτη δέσμευση τιμής και ευθύνης και μαζί η ουσιαστική αφετηρία μιας διαδρομής στο τέλος της οποίας θα κριθούμε όλοι».
Αυτό επεσήμανε κατά την ομιλία του στην τελετή του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
 ορκωμοσίας
Η ορκωμοσία έγινε το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα. Τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Βασίλη Αντωνόπουλο και Χαράλαμπο Καφύρα και τους περιφερειακούς συμβούλους όρκισε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, Ηλείας κ.κ. Γερμανός, Αιτωλίας κ.κ. Κοσμάς και Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.
Στην ομιλία του, μετά το πέρας του όρκου, ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «πηγαίνουμε στην Περιφέρεια με ισχυρή λαϊκή εντολή, όμως κάτω από συνθήκες που δεν είναι οι ιδανικότερες. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη περίσταση, οι πολίτες δοκιμάζονται, η κρίση κάνει ορατές τις επιπτώσεις της παντού». Και πρόσθεσε: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κρίση που σήμερα πλήττει την ελληνική κοινωνία δεν εκπορεύεται μόνο από την δεινή δημοσιονομική μας θέση.
Έχει τις ρίζες της και στην υποβάθμιση των αξιών, στην αποδυνάμωση κανόνων και αρχών που από την λειτουργία τους κρίνεται η ποιότητα της Δημοκρατίας, κρίνεται η κοινή ωφέλεια και η πρόοδος της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό, από την προεκλογική περίοδο ήδη, δεσμευτήκαμε ότι πρώτιστος και ανυποχώρητος στόχος μας είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει Περιφέρεια -πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας. Πρότυπο διαφάνειας, διαρκούς κοινωνικής λογοδοσίας και συμμετοχής. Με απόλυτο σεβασμό στη φωνή του πολίτη, με κρυστάλλινο τρόπο λειτουργίας, με συνεχή και αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό έλεγχο. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, για όλα τα θέματα. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, το διάχυτο φως στις αποφάσεις και στις πολιτικές, οι ανοικτές πόρτες στον πολίτη, η αναστήλωση των αρχών και των αξιών μας δεν επιβαρύνουν κανένα προϋπολογισμό και δεν απαιτούν χρήματα. Απαιτούν αταλάντευτη επιμονή και προσήλωση στη νομιμότητα και στην κοινωνική ευθύνη, απαιτούν απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων της διαφάνειας, απαιτούν συνέπεια στο καθήκον. Στο καθήκον που σήμερα ορκιστήκαμε να υπηρετούμε τίμια και ευσυνείδητα. Και εννοούμε, με απόλυτο τρόπο, αυτό τον όρκο να τον τηρήσουμε μέχρι τέλους».
Στην συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι «η Περιφέρεια μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συγκαταλέγεται μεταξύ των φτωχότερων περιοχών της χώρας. Ίσως, δεν μας χρειάζεται άλλη απόδειξη ώστε να φανεί ότι το μοντέλο ανάπτυξης που έως σήμερα ακολουθήθηκε έχει οριστικά χρεοκοπήσει. Ο παραγωγικός μας ιστός, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, έχει καταρρεύσει. Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις και οι δυνατότητες μας, οι ικανότητες των ανθρώπων, η γνώση, ο φυσικός μας πλούτος, η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα Πανεπιστήμια μας, οι πολιτισμικές και ιστορικές μας καταβολές, ακόμα και η γεωγραφική μας θέση, είναι στοιχεία που συναντούν την καθολική αναγνώριση».
Ο κ. Κατσιφάρας, επίσης, σημείωσε ότι «στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν θα υποδυθούμε τους κατόχους της απόλυτης αλήθειας, ούτε θα ισχυριστούμε ότι έχουμε το αλάθητο. Θέλουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο ένα ισχυρό και αποφασιστικό όργανο δημοκρατικής έκφρασης της κοινωνίας, ένα πεδίο δημιουργικής σύνθεσης ιδεών».
Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιώργος Παπαναστασίου, Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Σταυρόπουλος, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γεωργία Ντάτσικα και Δημήτρης Δεσύλλας.
Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Υφυπουργοί Θάνος Μωραϊτης και Γιάννης Κουτσούκος, οι βουλευτές Κώστας Σπηλιόπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Κατρίνης, Τάκης Αντωνακόπουλος, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Νίκος Νικολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, οι απερχόμενοι Νομάρχες Δημήτρης Κατσικόπουλος και Θύμιος Σώκος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, Δήμαρχοι απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και τάξεων, στελέχη της Αυτοδιοίκησης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο