Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ και η νομή της εξουσίας: O TEMPORA… O MORES… [Ω Καιροί... Ω Ηθη...] Κικέρων


O TEMPORA …O MORES… [Ω Καιροί... Ω Ηθη...] Κικέρων
Το σύστημα ΠΑΣΟΚ και η νομή της εξουσίας
.Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης*.Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως το κόμμα - σύστημα του ΠΑΣΟΚ τακτοποιεί τα στελέχη του και πως η νομή της εξουσίας αποτελεί τον σπουδαιότερο στόχο τους.
Το παράδειγμα του τόπου μας, της Αιτωλοακαρνανίας δείχνει το μεγαλείο αυτού του συστήματος.
Κοιτάξτε λοιπόν τι έγινε τους τελευταίους μήνες στο τόπο μας, με ονόματα και παραδείγματα γιατι κάποτε τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.
.Βασίλης Αντωνόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Κινητοποιεί μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών του στο Αγρίνιο, δηλώνοντας οτι κατεβαίνει στις εκλογές του Δήμου Αγρινίου είτε πάρει είτε όχι το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Ανθρωποι εκτίθενται, χρήματα δαπανώνται και μερικές μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ψελίζοντας ηλίθιες δικαιολογίες αποχωρεί της διεκδίκησης του Δήμου. Η αγανάκτηση των συνεργατών του,το φτύσιμο των συμπολιτών του, το (παρ’ ολίγον!) ξύλο που έφαγε δεν τον πτοούν. Πήρε την αμοιβή του και τοποθετήθηκε αντιπεριφερειάρχης. Εκτοτε κυκλοφορεί στις πόλεις μας με εκείνο το παγωμένο (κατ΄ εμέ ηλίθιο) χαμόγελο του πολιτικού. ΕΥΓΕ!!!
.
Θυμιος Σώκος, από γενέσεως ΠΑΣΟΚ, διορισμένος ή εκλεγμένος άρχων σε διάφορες θέσεις. Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το περασμένο Σεπτέμβρη αν δεν κάνω λάθος, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του άλλου ‘‘κορυφαίου’’ του κινήματος –τρομάρα τους- ανηψιού του θείου Κατσιφάρα, για τη θέση του περιφερειάρχη έσκισε τη κομματική του ταυτότητα και αποχώρησε του συνεδρίου απειλώντας θεούς και δαίμονες.
Στη συνέχεια βέβαια συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις και συνέχισε το κομματικό του έργο. Τρείς μέρες πριν περάσει στη πολιτική ανεργία το υπέροχο κίνημά του τον ανταμοιψε και θα συνεχίσει έτσι να προσφέρει στη χώρα μας αναβαθμισμένος σε διορισμένο υπερπεριφερειάρχη Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απ’ όπου βέβαια θα συνεχίσει να αμοίβεται με κάτι ψιλά, για να ζήσει βρε αδερφέ, και θα βοηθάει και το τόπο του την Αιτωλοακαρνανία… ΕΥΓΕ!!!
.
Γιάννης Λύτρας
, από γενέσεως ΠΑΣΟΚ, μόνο διορισμένος και ποτέ εκλεγμένος άρχων, αλλα πάντα πιστός στρατιώτης του κόμματος. Πέρασε από πολλές θέσεις ευθύνης με το ανάλογο πάντα τίμημα της αφοσίωσης του, έως ότου το "κίνημα" τού δώσει το χρίσμα για τη διεκδίκηση του Δήμου Αστακού, μιας και απαιτείτο ο Δήμαρχος Αστακού να είναι απόλυτα πιστός στο κόμμα (ο τότε Δήμαρχος Στάικος, αν και ΠΑΣΟΚ θεωρείτο μη ελέγξιμοςμνημειώδης η φράση του, ερώτημα, στη συγκέντρωση των υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος, πές μας Γιάννη τι θα πείς στον κόσμο όταν σε ρωτήσουν τι δουλειά κάνεις! ΠΑΣΟΚ!) ενόψει της σχεδιαζόμενης επένδυσης των Καταριανών στο Πλατυγιάλι.
Διεκδίκησε το Δήμο αποτυγχάνοντας, επειδή βέβαια οι δημότες δεν κατάλαβαν το μέγεθος τους και τη πολιτική τους.. Ποιά είναι η ανταμοιβή του κόμματος! Σύμβουλος του γίγαντα ανηψιού Κατσιφάρα. Διότι ο τόπος εχει ανάγκη των υπηρεσιών του κ. Λύτρα. ΕΥΓΕ!!!
.
Οχι δε καταλάβατε καλά αγαπητοί μου συμπολίτες, τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελούν προιόν συναλλαγής. Ολοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τις θέσεις και τη καρέκλα, δεν τους νοιάζουν η εξουσία και οι απολαβές, εραστές της ανιδιοτελούς πολιτικής είναι, της συνεισφοράς για το καλό του τόπου τους….Αξιος ο μισθός σας σύντροφοι, συνεχίστε τη προσφορά σας στη πατρίδα μας. Δυστυχώς κι οι τομάτες ακρίβυναν κι οι παραγωγοί αγρότες έχουν αποχαυνωθεί παρακαλουθώντας το τεράστιο πολιτικό σας μέγεθος και τα κατορθώματά σας.

(*Δημήτρης Αρβανίτης Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου)
.Υ.Γ. 1: Η πληροφορία για την ανάληψη της θέσης ειδικού συμβούλου του Περιφερειάρχη απο τον κ. Λύτρα κυκλοφορεί ευρέως στο Δήμο Ξηρομέρου. Εαν τον αδικώ και δεν ισχύει, ας το διαψεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο