Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
.
Με αφορμή τη συνεδρίαση των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Χρήστο Παπουτσή, με θέμα το μεταναστευτικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στην έρρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Στην ερώτησή της η κυρία Γιαννακά, επισημαίνει την αναγκαιότητα επίλυσης του χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει πολλές περιφέρειες της χώρας και ιδιαίτερα εκείνη της Δυτικής Ελλάδος. Επιπλέον, καλεί τον Υπουργό να προσέλθει με την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή των Ελλήνων και να απαντήσει για τις πολιτικές του Υπουργείου στο θέμα της μετανάστευσης. Αναλυτικά, στην ερώτησή της η Βουλευτής επισημαίνει:
«Οι ταραχές που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στην Αθήνα αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της ελληνικής περιφέρειας, με επίκεντρο τους μετανάστες, φέρνουν για μια ακόμη φορά στην επικαιρότητα ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο, αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, μπορεί στο μέλλον να προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Μάλιστα, το εν λόγω πρόβλημα απασχολεί την χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, χωρίς να σημειωθούν βήματα για την επίλυσή του.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες, οι Λιμενικοί, του Γενικού Περιφερειακού Συμβουλίου Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδος, συνεδρίασαν στις 10 Δεκεμβρίου του 2010 με θέμα το μεταναστευτικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις στην έρρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Σκοπός της συνεδρίασης αποτέλεσε η δημόσια ανάδειξη του προβλήματος της διαχείρισης των μεταναστών στην Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα οι τρόποι αντιμετώπισής του. Οι προτάσεις του Συμβουλίου που προέκυψαν ήταν, η ίδρυση και λειτουργία Υπηρεσίας αλλοδαπών για την Δυτική Ελλάδα με την Ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και την πλήρωση νέων οργανικών θέσεων, η ενίσχυση της δύναμης και η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στο λιμεναρχείο Πατρών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η χορήγηση δυο ειδικών Οχημάτων λεωφορείων για την μεταγωγή των μεταναστών, η δημιουργία χώρων κράτησης των λαθρομεταναστών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διότι τα υπάρχοντα κρατητήρια δεν επαρκούν, η τήρηση του Π.Δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, οι αποφάσεις για άμεσες μεταγωγές των κρατουμένων και η έκδοση των διοικητικών αποφάσεων απέλασης προκειμένου να αποφευχθεί η πολυήμερη κράτηση τους.»
Ερωτά τέλος τον Υπουργό εάν προτίθεται να υιοθετήσει το Υπουργείο τις προτάσεις που προέκυψαν από την συνεδρίαση του Γενικού Περιφερειακού Συμβουλίου Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδος και, ποιες είναι οι πολιτικές του Υπουργείου για την διαχείριση των μεταναστών στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο