Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να στηριχτεί το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας με το απαιτούμενο προσωπικό και την αναγκαία χρηματοδότηση»

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να στηριχτεί το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας με το απαιτούμενο προσωπικό και την αναγκαία χρηματοδότηση»
-Υφ. Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης: «Δεσμευόμαστε για την βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Α.Φ.Κ.Α

Τα μεγάλα προβλήματα του Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας ανέδειξε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, με επίκαιρή ερώτηση του προς τον αρμόδιο για τα Προνοιακά Ιδρύματα Υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη που συζητήθηκε στην Βουλή. Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ζήτησε να καλυφθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ειδικότητες, είτε με την διαδικασία των μετατάξεων από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, είτε με αποσπάσεις ή μετατάξεις από το Υπουργείο Υγείας. Επιπλεόν ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε να ενισχυθεί το Ίδρυμα με έκτακτη χρηματοδότηση από το Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας ή από άλλες πηγές ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.
Στην παρέμβαση του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που απευθύνεται, αλλά και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το κατα τα άλλα άρτιο σε επίπεδο υποδομών Ίδρυμα, εξαιτίας του ρουσφετολογικού και πελατειακού τρόπου διαχείρισης των προηγούμενων διοικήσεων. Υπογράμμισε ότι η νέα διοίκηση που ανέλαβε εντός του 2010, οδήγησε με σοβαρές προσπάθειες, σε εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα τα οικονομικά του Ιδρύματος, μέσω ουσιαστικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών.
Στην συνέχεια ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης ανέφερε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτείται άμεση παρέμβαση από την πλευρά της πολιτείας, τόσο για να γίνει στελέχωση που να καλύπτει πραγματικές ανάγκες με τις απαιτούμενες, σε ειδικότητες και αριθμό, θέσεις,, όσο και για το θέμα της χρηματοδότησης.
Ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, απαντώντας στον Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη, δεσμεύτηκε ότι εντός τριμήνου θα καλύψει τις αναγκαίες ειδικότητες σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό εξαντλώντας όλα τα περιθώρια (μετατάξεις, μεταθέσεις κ.λπ.). Επίσης ο Υφυπουργός απαντώντας στο θέμα της χρηματοδότησης, δεσμεύτηκε ότι έχουν εξασφαλιστεί από το Υπουργείο οι αναγκαίοι πόροι για όλες τις απαιτήσεις μέχρι το τέλος του έτους, ότι επίσης υπάρχουν και άλλοι εγκεκριμένοι πόροι για την κάλυψη υποχρεώσεων και ότι επιπλέον εξετάζει σοβαρά την εξεύρεση πιθανών πόρων από άλλες πηγές για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών, ώστε να στηριχτεί το Ίδρυμα και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο