Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Εξετάζεται η αξιοποίηση των γυψοφόρων κοιτασμάτων στο Δήμο Μεδεώνος



Η αξιοποίηση των πλούσιων γυψοφόρων κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεδεώνος, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010) στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη μετά από πρωτοβουλία του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου και τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου, του δημάρχου Μεδεώνος κ. Γιάννη Σεραφή και του αντινομάρχη κ. Δημοσθένη Καπώνη.
Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε αναλυτικά το σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον εταιρείας για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων γύψου στο Δήμο Μεδεώνος που θα αυξήσει την απασχόληση, ενώ θα συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανοχής στην περιοχή.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Σώκος επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του αναχρονιστικού πλαισίου αξιοποίηση των γυψούχων εδαφών, μιας και το Ινστιτούτο Γεωμεταλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) θέτει αδικαιολόγητα χρονοβόρους και γραφειοκρατικούς φραγμούς στην εγκατάσταση επενδύσεων εκμετάλλευσης γυψοφόρων κοιτασμάτων στην Αιτωλοακαρνανία.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη ο κ. Σώκος θα πρέπει οι αρμόδιες κρατικές αρχές να δράσουν για την οικονομική ανάπτυξη σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου και να μην στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη μιας περιοχής, όντως υποβαθμισμένης, όπως είναι ο Δήμος Μεδεώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο