Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τις εκλογές στο Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
.
Εμείς τέσσερις υποψήφιοι για το Διοικητικό συμβούλιο θέλουμε να αναδείξουμε και ταυτόχρονα να καταγγείλουμε τα σκανδαλώδη και κωμικοτραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «τα Κόροντα» για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που είχε οριστεί για την Κυριακή 5-12-2010.
.
Όλα ξεκίνησαν από την απαράδεκτη ενέργεια της απερχόμενης διοίκησης του συλλόγου, η οποία επέβαλλε τον «κεφαλικό φόρο» των 20 ευρώ για κάθε άτομο με την αιτιολογία ότι είναι η τακτική συνδρομή του συλλόγου και ότι χωρίς την καταβολή αυτού του ποσού δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν. Έτσι φτάσαμε στο σημείο νεαρά παιδιά των 18 και 19 ετών, φοιτητές και συνταξιούχοι ηλικιωμένοι να πληρώσουν το υπερβολικό ποσό της συνδρομής, (μάλιστα κόπηκαν αποδείξεις χωρίς την σφραγίδα του Συλλόγου) σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική περίοδο.
Για την καταβολή του ποσού αντέδρασε ο Γιάννης Χρόνης, λέγοντας ότι το ποσό αυτό είναι υπερβολικό και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου. Με απόγνωση μάλιστα ένας 19χρονος συγχωριανός μας, είπε ότι 20 ευρώ είναι το μεροκάματό του και ότι δεν ξανάρχεται στο σύλλογο με τέτοιες συνθήκες.
-Η απάντηση ήταν σιωπή.
.
Αφού όλοι είχαν πληρώσει και ήταν ταμειακώς εντάξει ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας. Οι παρευρισκόμενοι Χρυσοβιτσάνοι ρωτούσαν ποιοι ήταν οι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο. Τότε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου πήρε το λόγο και είπε ότι όσοι ήθελαν να υποβάλλουν υποψηφιότητα έπρεπε να το δηλώσουν έγκαιρα την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στις 6-8 το απόγευμα, κι ενώ στάλθηκαν ενημερωτικές επιστολές, μερικοί τον έπαιρναν τηλέφωνο μέχρι και το Σάββατο και του υπέβαλλαν υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο.
Σε ερώτηση του Γιάννη Χρόνη υποψήφιου για το Δ.Σ. προς τον απερχόμενο Πρόεδρο ότι η επιστολή του ήρθε καθυστερημένα στο σπίτι του, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και μάλιστα αμέσως τον πήρε τηλέφωνο το απόγευμα της ίδιας μέρας και του έθεσε υποψηφιότητα, γιατί δεν του είπε πως η υποψηφιότητά του είναι εκπρόθεσμη;
-Η απάντηση ήταν σιωπή.
.
Σε ερώτηση του υποψηφίου Πέτρου Ζώγα, ότι Πρόεδρε εμένα με πήρες προσωπικά την Τετάρτη το βράδυ τηλέφωνο στις 1 Δεκεμβρίου για να θέσω υποψηφιότητα και σου αρνήθηκα. Τότε ήμουν εμπρόθεσμος και μετά από μια ημέρα που σε πήρα τηλέφωνο και σου είπα ότι θέτω υποψηφιότητα ήμουν εκπρόθεσμος;
-Η απάντηση ήταν σιωπή.
.
Σε ερώτηση του Γιάννη Χρόνη στον Πρόεδρο που είναι η κάλπη και τα ψηφοδέλτια, η απάντηση ήταν όλα είναι εντάξει και θα γίνει η ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος πηγαινοερχόταν στο διάδρομο και μετρούσε τους ψηφοφόρους και στη συνέχεια αφού εμείς αποχωρήσαμε πάρθηκε η απόφαση για αναβολή τν εκλογών για την προσεχή Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010.
.
Κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν εμείς οι τέσσερις υποψήφιοι δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούμε να είμαστε πια υποψήφιοι και καταγγέλλουμε τις ανωτέρω πρακτικές οι οποίες προσβάλουν τη νομιμότητα και την εκπροσώπηση του συνόλου των συγχωριανών μας στο σύλλογο μας.
.
Είναι πραγματικά πρωτοφανές ότι η απερχόμενη διοίκηση με διάφορα προσχήματα, επιδιώκει να κρύψει την πραγματική επιθυμία της, που είναι να αποκλείσει τους «ανεπιθύμητους» νέους συγχωριανούς της.
Η μεθόδευση αναβολής των εκλογών δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας και δημοκρατίας, προκαλεί διχόνοια στο χωριό μας και αποκλείει τη συναίνεση που χρειάζεται ο τόπος μας και ο Σύλλογος να γίνει όλων των Χρυσοβιτσάνων.
.
Ο Σύλλογος μας χρειάζεται τους άξιους, τους ικανούς από όποιο χώρο κι αν προέρχονται κόντρα σε όσους χρησιμοποιούν τα αξιώματα για προσωπικό όφελος και προβολή για να υπάρχει ομόνοια, συναδέλφωση, ισότητα και αξιοκρατία.
.
ΜΑΖΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ – ΜΑΖΙ ΠΑΛΕΨΑΜΕ – ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ!
.
Γιάννης Χρόνης
Μαρία Πίτα
Γερασιμος Ζορμπάς
Πέτρος Ζώγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο