Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Και νέοι σεισμοί με επίκεντρα στο ρήγμα Οζερού

         Και νέες σεισμικές δονήσεις, που προβληματίζουν τους κατοίκους μεγάλου τμήματος της Αιτωλοακαρνανίας, σημειώθηκαν στην περιοχή του Αγρινίου.    
    Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών η μία ήταν της τάξεως των 3 ρίχτερ στις 21:30:50 και η πιο πρόσφατη ήταν 3,3 ρίχτερ στις 21:39:30....


       Τα επίκεντρα είναι από την περιοχή του Οζερού μέχρι την περιοχή του Βάλτου, όπου σημειώθηκε η η ασθενέστερη από τις δονήσεις που φάνηκε να ρίχνει την ακολουθία στο 1,7 ρίχτερ στις 21:04:26. 
    Στη συνέχεια όμως ανέβηκε στην περιοχή των 3 ρίχτερ και πάλι με επίκεντρα γύρω από τον Οζερό. Νωρίτερα είχαν ξεκινήσει γύρω στις 8 σεισμοί 2,5-2,9 και 3,2 ρίχτερ σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας.
     Ουσιαστικά οι δονήσεις έχουν επίκεντρα στο ρήγμα του Οζερού  για το οποίο υπάρχουν  ιστορικά δεδομένα πως ενεργοποιήθηκε πριν από 100 χρόνια.
     Το ρήγμα του Οζερού  (μαζί με της Τριχωνίδας είναι τα επίφοβα στο αιτωλοακαρνανικό χώρο) δύναται να δώσει μεγάλης έκτασης σεισμό (6,5-7 ρίχτερ)  στο ακραίο όμως σενάριο που ενεργοποιηθεί όλο και όχι μόνο κάποιο τμήμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο