Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκινούν τα «ευχαριστώ» του τουρκικού λαού στην Ελλάδα


Συγκινούν τα «ευχαριστώ» του τουρκικού λαού στην Ελλάδα για την αλληλεγγύη μετά τους φονικούς σεισμούς της Δευτέρας.....

Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό αλλά και ο τρόπος κάλυψης των γεγονότων μετά τους δύο φονικούς σεισμούς από την ΕΡΤ, έγινε θέμα στα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα στην Τουρκία, με χιλιάδες μηνύματα επιδοκιμασίας.

Η έναρξη της εκπομπής «Συνδέσεις», το πρωί, με πλάνα από την πρωτοφανή καταστροφή υπό τους ήχους ενός λαικού τουρκικού τραγουδιού, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση είδαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ συγκέντρωσε 76.000 like και 10.600 σχόλια.

Στο μεταξύ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από μηνύματα αγάπης των Τούρκων προς τους Έλληνες.

«Ο πόνος δεν έχει γλώσσα, θρησκεία ή φυλή. Η ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ άνοιξε το πρωινό δελτίο ειδήσεων με εικόνες από τα συντρίμμια στην Τουρκία και το τραγούδι “Σ` αγάπησα στον κόσμο”. Είσαι ζωντανός αν μπορείς να νιώσεις πόνο, είσαι άνθρωπος αν νιώθεις τον πόνο των άλλων» αναφέρει ένα tweet.

«Εκπέμπουν με το αξέχαστο τραγούδι του Κιαζίμ Κογιουντζού. Η ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ ξεκίνησε τις πρωινές ειδήσεις με εικόνες από τα συντρίμμια στην Τουρκία και το τραγούδι «Είπα στον κόσμο ότι σ` αγαπώ». Είναι ο τίτλος της MEDYATAVA, μία από της πιο δημοφιλείς ειδησεογραφικές πλατφόρμες στην Τουρκία» αναφέρεται σε τουρκικό άρθρο.

Η Δημόσια τηλεόραση εκφράζει με κάθε τρόπο την στήριξη στο Τουρκικό λαό με τους ανταποκριτές της να βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή στις σεισμόπληκτες περιοχές και να καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μεταδίδοντας στο ΕΡΤΝΕWS 24 ώρες το 24ωρο.

Πηγή: ΕΡΤ | Επιμέλεια: Βαλέρια Δολαψάκη

2 σχόλια:

  1. Και ξαφνικά ένα βράδυ ήρθαν οι Έλληνες στην Τουρκία και όχι οι Τούρκοι στην Ελλάδα.
    Τι τα θες. Παρόλες τις γκρίνιες μας και τα ελαττώματά μας, είμαστε ανώτεροι άνθρωποι σαν Έλληνες. Είναι τα γονίδιά μας από αρχαιοτάτους χρόνους; Είναι η Ορθόδοξη θρησκεία μας που μας έχουν διαμορφώσει έτσι σαν χαρακτήρες; Αυτοί είμαστε!!!! Μπράβο μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο