Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Επιτέλους ξεβρώμισε ο τόπος με την απομάκρυνση του ενός από τα δύο λυόμενα του παλιού Νηπιαγωγείου Μύτικα και σύντομα να φύγει και το άλλο να ανασάνει η νέα πλατεία.



Τα δύο λυόμενα του παλιού Νηπιαγωγείου Μύτικα. Το ένα με γυψοσανίδα δεξιά που υπάρχει ακόμα και το άλλο τύπου κοντέϊνερ αριστερά.


Απομακρύνθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, όπως είδαμε κατεβαίνοντας το περασμένο Σαββατοκύριακο στο χωριό μας, το ένα από τα δύο παράνομα λυόμενα (είναι δύο και όχι ένα), που επί πάρα πολλά χρόνια στέγαζαν μέσα σε άθλιες συνθήκες τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου Μύτικα....... και τους εκπαιδευτικούς, τα οποία εδώ και ένα χρόνο, μαζί με τα παιδάκια του Δημοτικού και τους εκπαιδευτικούς, έχουν μετακομίσει στο νέο σύγχρονο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα.
Τα συγκεκριμένα λυόμενα (το ένα τύπου κοντέϊνερ) ήταν παράνομα όπως προαναφέραμε, μιας και βρίσκονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους σε ιδιοκτησία ιδιώτη, ο οποίος πριν τον χάσουμε, χρόνια ολόκληρα έλεγε με δικαιολογημένο παράπονο και ενίοτε με θυμό, πότε επιτέλους θα ελευθερωθεί το οικόπεδο του από τα λυόμενα, που παρανόμως το είχαν καταλάβει.
Επίσης τα συγκεκριμένα δύο λυόμενα, ήταν από τον Ιανουάριο του 2022 που εκκενώθηκαν, τρομερή εστία μόλυνσης και βρωμιάς και το περασμένο καλοκαίρι συνέβαιναν εκεί πολύ άσχημα πράγματα, που τα γνωρίζουμε πολύ καλά εμείς οι Μυτικιώτες και δεν θέλουμε να πούμε τίποτα παραπάνω, γιατί αγαπάμε σε υπερθετικό βαθμό το χωριό μας.
Το αίτημα για απομάκρυνση των συγκεκριμένων άχρηστων δύο λυόμενων ήταν απαίτηση ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των Μυτικιωτών και πάντα όλοι ρωτούσαν πότε θα φύγουν.
Είδαμε λοιπόν με τα μάτια μας ότι το ένα από τα δύο έφυγε.












Από πάνω σας δείχνουμε φωτογραφίες αυτού που έχει μείνει, και που και αυτό θα φύγει σύντομα όπως πληροφορούμαστε και πρόκειται φυσικά όχι για κάποιο κτίριο, αλλά για γυψοσανίδες σε άθλια κατάσταση, σαπισμένο απ' άκρη σε άκρη και επαναλαμβάνουμε ότι αυτό σήμερα είναι ακόμα εκεί και εμείς και όλοι οι Μυτικιώτες, ξέρουμε ότι θέλουμε να φύγει και αυτή η εστία μόλυνσης από εκεί άμεσα.
Παρακάτω σας δείχνουμε το λυόμενο - κοντέϊνερ που έφυγε και από που.
Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο, παρότι του λείπει ένα μεγάλο κομμάτι από την μία πλευρά και το πάτωμα του είναι σαπισμένο, είναι γενικά σε κάποια ανεκτή κατάσταση.








Εδώ θέλουμε να πούμε λίγα πράγματα και κάποιες αλήθειες σαν Μυτικώτες, που πιστεύουμε ότι ξέρουμε καλά τα θέματα του χωριού μας και ότι γράφουμε μας κρίνουνε οι συγχωριανοί μας.
Το καλοκαίρι διαπιστώθηκε από τον Πρόεδρο παραβίαση των λυόμενων και πλιάτσικο από ανθρώπους που παραβίασαν τον χώρο και πήραν διάφορα υλικά και έσπευσε να βάλει λουκέτα στις πόρτες, οι οποίες όμως ξαναπαραβιάστηκαν και πάλι ξανασφαλίστηκαν από τον Πρόεδρο. Επίσης στα δύο λυόμενα βραδυνές ώρες, είχαμε περίεργες καταστάσεις και ο χώρος πραγματικά έζεχνε και βρώμαγε.
Τα παράνομα αυτά λυόμενα και σε καμία περίπτωση κτίρια, που ήταν εστία βρωμιάς και μόλυνσης στο χωριό μας και όλοι παρακαλούσαν για να φύγουν, που για τον Δήμο αποτελούσαν όπως υποθέτουμε άχρηστα υλικά, εκτός από τα αλουμίνια από πόρτες και παράθυρα που έχουν παρθεί από τον Δήμο Ξηρομέρου και φυλλάσονται (θα βγουν και τα λίγα από τα μικρά παράθυρα που έχουν μείνει), όπως και τα κλιματιστικά, ενδιαφέρθηκαν με προφορικό αίτημα όπως μάθαμε από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους σε ρεπορτάζ που κάναμε στον Μύτικα, να τα πάρουν ως αχρείαστα υλικά και πιθανόν και με κάποιο αντίτιμο, δύο συμπατριώτες μας (βασικά το ενδιαφέρον ήταν για το κοντέϊνερ, που ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση). Εκεί υπήρξε μία δυστοκία όπως πληροφορηθήκαμε, μιας και το προφορικό αίτημα του ενός από τους δύο, που έγινε πρώτο και πολύ παλιά, ξεχάστηκε από τον υπεύθυνο όπως ειλικρινά το παραδέχθηκε, με αποτέλεσμα ο ένας ενδιαφερόμενος ιδιώτης, να έχει παράπονο και να νιώθει ότι αδικήθηκε.
Σίγουρα πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα λάθος και δεν ξέρουμε αν και πως θα μπορούσε να διορθωθεί. Αν γίνεται και μπορεί, για λόγους δικαιοσύνης, καλό θα ήταν να διορθωθεί και αυτή είναι η προσωπική μας γνώμη. Από την στιγμή που υπήρξε εκδηλωμένο ενδιαφέρον από δύο, έπρεπε να γίνει μία διαδικασία.
Αυτή είναι η αλήθεια για τα δύο λυόμενα του πρώην Νηπιαγωγείου Μύτικα και με την απομάκρυνση τους, που χαροποίησε όλο το χωριό. Αυτό είναι το μείζον στην υπόθεση αυτή για τους κατοίκους του Μύτικα. Ότι ξεβρώμισε ο τόπος από δύο άχρηστα και παράνομα λυόμενα (περιμένουν όλοι να φύγει και το 2ο).
Με φωτογραφίες σας δείξαμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Επίσης σας παρουσιάσαμε όπως ακριβώς έχει και το θέμα με τους δύο ιδιώτες, που ενδιαφέρθηκαν για να τα απομακρύνουν και να τα πάρουν ως αχρείαστα υλικά, με την υποχρέωση να καθαρίσουν το χώρο και για το λάθος που έγινε σε αυτό το σημείο.
Αυτή είναι η δική μας επώνυμη γνώμη για το θέμα, την οποία την διατυπώνουμε με θάρρος ως Μυτικιώτες.

mytikaspress

3 σχόλια:

  1. Κύριε Σούλα για άλλη μια φορά προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο μαύρο.
    Τα κοντέινερ είναι δημόσια περιουσία τα παράθυρα οι πορτες τα αιρ κοντισιον και άλλα μικρό αντικείμενα που πήγαν με ποιο τρόπο δόθηκαν όφειλαν κάποιοι να διαφυλάξουν τη δημόσια περιουσία στη παρούσα φάση δεν έγινε και κάποιοι έχουν σοβαρές ευθύνες και σεις πάτε να τους καλύψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντα το μαύρο το λέει άσπρο και τανάπαλιν. Κι εδώ οι ευθύνες των παράνομων σχολικών κτιρίων ( λυόμενα) είναι καθαρά σε αυτούς που διοικούσαν όταν έγιναν αυτά τα λυόμενα κι έγιναν για όσους θυμούνται όταν ο Μύτικας ήταν ακόμη Κοινότητα.

      Διαγραφή
  2. πότε γίνανε αυτά τα παράνομα λυόμενα και με ποια Κοινοτική ή Δημοτική αρχή που καταπάτησε το οικόπεδο διπλανού ιδιοκτήτη δεν αναφέρεστε ; γιατί ; όπως παράνομο ( δίχως άδεια λειτουργίας ) ήταν όλο το σχολικό συγκρότημα που λειτουργούσε εκεί στη Λίμνη ( παρεκτός του Δημοτικού Σχολείου - παλιο κτίριο). Αυτά γιατί αποσιωπούνται ; Σε όλα και για όλα υπάρχει και επώνυμο , όπως και θέση ευθύνης των διοικούντων , τότε, που επέτρεψαν να χτιστούν τα παράνομα λυόμενα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο