Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Απανωτά «χτυπήματα» απατεώνων στο Αγρίνιο: «Λογιστές», «υπάλληλοι ΟΓΑ» κλπ, «ξαφρίζουν» κόσμο» (φωτο)


Άγνωστοι χρησιμοποιούν πλέον και την υπηρεσία Google Pay για να αποσπάσουν ποσά από κάρτες......

Απανωτά είναι τα «χτυπήματα» αγνώστων δραστών στην περιοχή του Αγρινίου, που με κάθε πρόσφορο μέσο επιδιώκουν την εξαπάτηση πολιτών, την «αφαίμαξη» τραπεζικών λογαριασμών ή την κλοπή χρηματικών ποσών-τιμαλφών απο οικίες.

Το πρωί του Σαββάτου μια ηλικιωμένη γυναίκα στα  Τριαντέικα Αγρινίου, έπεσε θύμα «υπαλλήλου του ΟΓΑ». Η δράστιδα, αφού έπεισε την 95χρονη  γιαγιά για την ιδιότητα της, μπήκε στην οικία της και την ρώτησε εάν έχει χρήματα ώστε να δώσει κάποιο ποσό που «οφείλονταν» για την ασφάλεια της.

Η ηλικιωμένη σύμφωνα με πληροφορίες,  υπέδειξε ένα σημείο και η δράστιδα με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, αφαίρεσε όσα υπήρχαν, περίπου 900 ευρώ. Είπε μάλιστα πως σε λίγο θα έρθουν συνάδελφοι της, ώστε η γιαγιά να τους παραδώσει το ποσό που απαιτείται, αφού δεν αντιλήφθηκε αμέσως την κλοπή. Η γυναίκα έφυγε, οι «συνάδελφοι» της δεν ήρθαν ποτέ και λίγο αργότερα το θύμα αντιλήφθηκε την κλοπή.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε συνεργός, που περίμενε σε όχημα την άγνωστη γυναίκα, η οποία μετά την κλοπή επιβιβάστηκε σε αυτό και εξαφανίστηκαν.

Άλλο περιστατικό καταγγέλθηκε στο agriniopress, την Πέμπτη 23 του μηνός, όταν τηλεφωνικά «λογιστής» επικοινώνησε με γυναίκα, δήθεν για την καταβολή επιστροφής ποσού από την ΔΕΗ.  Ο απατεώνας έπεισε τη γυναίκα που έδωσε τους κωδικούς της. Επίσης, έδινε και τους εξαψήφιους κωδικούς OTP με τον δράστη, όπως προκύπτει από τα αντίγραφα που διαθέτει το agriniopress, να προσπαθεί (αφού άλλαξε τον κωδικό της κάρτας)  στη συνέχεια να εγγράψει την κάρτα στην υπηρεσία Google Pay, κάτι που σπάνια παρατηρείται, ώστε να αποσπάσει τα χρήματα από εκεί.


Ευτυχώς για το θύμα, η εγγραφή στην υπηρεσία δεν έγινε κι έτσι κατάφερε να διασώσει τα χρήματα του λογαριασμού της. Αμέσως ακύρωσε και την κάρτα της μέσω της Τράπεζας, ώστε να μην γίνει κάποια συναλλαγή.


Οι απατεώνες βρίσκουν διαρκώς νέες μεθόδους ώστε να καταφέρουν τους σκοπούς τους και γι’αυτό απαιτείται πάντα προσοχή με τέτοιου είδους ύποπτες δοσοληψίες. Αν χρειάζεται κάποιος να κάνει μια κατάθεση αρκεί το ΙΒΑΝ και μόνο και κανένας άλλος κωδικός.




agriniopress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο