Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ : ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ


πηγη facebook Δημήτρης Στρατούλης

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ. Χάσαμε την καλή, αγαπημένη και όμορφη γαλανομάτα μάνα μας, τη Ρεβέκα. Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι,..... παίρνοντας μαζί της ως φυλακτά την απέραντη αγάπη της για τα παιδιά της και τα εγγόνια της, το βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης στους κοινωνικά αδύναμους, αλλά και την καλοσύνη και τις καλές της σχέσεις με τους γείτονες, συμπατριώτες, συγγενείς και φίλους στον Αστακό, το Αγρίνιο, την Αθήνα και στο χωριό καταγωγής της την Κωνωπίνα. Κρατάμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη τα μαθήματα αντίστασης και αγώνα που μας έδωσε από μωρά ψιθυρίζοντας στα προσκέφαλα μας ανέκδοτα μέχρι τώρα αντιστασιακά τραγούδια και συναρπαστικές και διδακτικές ιστορίες από την αντίσταση στους Γερμανούς φασίστες κατακτητές της χώρας μας, που ήξερε από την αξέχαστη γι’ αυτή θητεία της στην ΕΠΟΝ. Και φυλάμε σαν ανεκτίμητο θησαυρό τα μαθήματα εντιμότητας, σεμνότητας, απλότητας, αυτοθυσίας, αλληλεγγύης, υπομονής και επιμονής, αξιοπρέπειας, ειλικρίνειας και τόσα άλλα που μας έδωσε για εφόδια ζωής. "Και τώρα αποσταμενη θέλω να πάω να κοιμηθω" είπες, όπως "ο γερο Δήμος" (Τσελιος) που μας τραγούδαγες, και μας αφησες για παντα.

Καλό ταξίδι γλυκιά και πολυαγαπημένη μάνα μας στις γειτονιές των αγγέλων. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ψυχή βαθειά!!!

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 3:00 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πατρίδα μας στον Αστακό.

Δημήτρης και Ελένη Στρατούλη




3 σχόλια:

  1. Καλό Παράδεισο. Εξαίρετος άνθρωπος, αγωνίστρια και υπέροχη μάνα , με γνώση και δυναμισμό. Δημιούργησε μια υπέροχη οικογένεια δύο υπέροχες προσωπικότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό Παράδεισο να έχει.
    Να είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.
    Να ζήσετε να τη θυμόσαστε και να θυμάστε, πάντα, τα καλά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Παράδεισο να έχει.
    Να είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.
    Να ζήσετε να τη θυμόσαστε και να θυμάστε, πάντα, τα καλά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο