Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Προχωράει κανονικά η διαδικασία για τη γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο


Βέβαιος ότι προχωράει κανονικά η διαγωνιστική διαδικασία για την αεροπορική γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο, εμφανίστηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, η οποία πρόσφατα εξέφρασε την αγωνία της για το μέλλον της αεροπορικής σύνδεσης......

Σε χθεσινή δήλωσή του έκανε λόγο για πολύ θετικές εξελίξεις αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία για επιβολή παροχής δημόσιας υπηρεσίας στην γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο. «Το Υπουργείο Υποδομών επρόκειτο να αποστείλει χθες στις Βρυξέλλες τον σχετικό φάκελο, όπως με ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Μεταφορών. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα είμαι στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας», θα επισκεφθώ την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση της διαδικασίας», σημείωσε ο βουλευτής.

Ο Στ. Καλογιάννης υπενθύμισε ότι προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της εκχώρησης είναι το αργότερο στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 και για 4 έτη. Το ποσό που θα καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο για τη διασφάλιση τακτικών πτήσεων στη γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για μία τετραετία, ανέρχεται στο ποσό 484.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Όπως έχει ανακοινωθεί, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας θα διασφαλιστούν:

-Τρεις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 90 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη χαμηλή περίοδο (Νοέμβριο – Μάρτιο).

- Τέσσερις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 120 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη μέση περίοδο (Απρίλιος, Μάιος, Οκτώβριος).

- Έξι πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 180 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά την υψηλή θερινή περίοδο (Ιούνιος – Σεπτέμβριος).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του βουλευτή σε ό,τι αφορά τους ναύλους, η τιμή απλής διαδρομής οικονομικής θέσης δεν θα υπερβαίνει τα 76 ευρώ τη χαμηλή περίοδο, τα 80 ευρώ τη μέση περίοδο και τα 104 ευρώ την υψηλή θερινή περίοδο. Αυτές οι τιμές θα παραμένουν σταθερές για όλη τη διάρκεια της Σύμβασης.
proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο