Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Πάνος Παπαδόπουλος : Άκυρος ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και τρεις (3) συνοδευτικές αποφάσεις!

 


Με σχετική απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (αριθ. πρωτ. 14882/24-2-2023, ΑΔΑ: ΨΨ5ΤΟΡ1Φ-ΦΤΦ) επί της ειδικής προσφυγής που είχα καταθέσει την 8-2-2023..... ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, καθώς και τρεις (3) συνοδευτικές αποφάσεις, διότι αποτελούσαν αλληλένδετα ενιαία και προαπαιτούμενα στοιχεία του προϋπολογισμού της και συγκεκριμένα η εισηγητική έκθεση τεκμηρίωσης εσόδων – εξόδων, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και η στοχοθεσία του νομικού προσώπου, κυρίως για δύο λόγους:

α) Διότι απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία (ήτοι από τα 33 μέλη έπρεπε να εγκριθεί με 17 υπέρ) και οι σχετικές αποφάσεις έλαβαν κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας επί 25 παρόντων μελών, 12 υπέρ, 11 κατά και 1 παρόν·

β) Διότι η χρηματοδότηση της επιχείρησης δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία που αναφέρεται στην ακυρωτική απόφαση του Γ.Γ.

Επί της ουσίας τώρα, κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε της Κοινωφελούς, τα ψέματα τελείωσαν. Οι διαβολές και οι συκοφαντίες έχουν κοντά ποδάρια. Είστε πολλαπλώς εκτεθειμένοι και συνειδητά ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΤΕ χρήματα μέσω της Κοινωφελούς για εκδηλώσεις που κάλλιστα μπορούσε να πραγματοποιήσει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Πάμε παρακάτω…

Επειδή βάλατε κάποιο “παπαγαλάκι” που παριστάνει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην επιχείρηση, να μου “επιτεθεί”, ΔΗΛΩΝΩ προς όλους τους εργαζόμενους στις δομές που ανήκουν στην Κοινωφελή, ότι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΕΣΤΕ! Και μάλιστα ασύστολα, καθότι η μισθοδοσία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και καταβάλλεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ανεξαρτήτως εάν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός της επιχείρησης! Εξάλλου, αυτό αποδεικνύεται περίτρανα διότι χθες 22/3 πληρώθηκε ένας μήνας στους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ.

Τέλος, στο «Βοήθεια στο Σπίτι», αγαπητό “παπαγαλάκι” που σου σερβίρουν αμάσητα ό,τι υπογράφεις, υπάρχουν αδιάθετα 41.503 ευρώ στο τέλος του 2022 και εγκρίθηκε από την ΕΕΤΑΑ στις 21/3/2022 η Γ΄ δόση της επιχορήγησης ύψους 26.469,24 ευρώ. Δηλαδή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχουν συνολικά 68.000 ευρώ!

Τώρα, εάν ο πεφωτισμένος Πρόεδρος δεν σας πληρώνει, ρωτήστε τον ίδιο και αφήστε τις προκλήσεις και τα υπονοούμενα. Το ποιος υποστηρίζει τους εργαζόμενους χρόνια τώρα, είναι γνωστό σε όλους και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Καλές Απόκριες λοιπόν…

Η συνέχεια θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα…         

 

   Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο