Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Τον ιδανικό προορισμό για κούλουμα αποτέλεσε η Αμφιλοχία


Ζωντανή μουσική, χορό, πολύ κέφι, παραδοσιακό μενού με σαρακοστιανά εδέσματα και πέταγμα του χαρταετού, απόλαυσαν εκατοντάδες δημότες της Αμφιλοχίας καθώς και μεγάλος αριθμός επισκεπτών,...... στα κούλουμα που διοργάνωσε χθες, Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, ο Δήμος Αμφιλοχίας στην κεντρική πλατεία και το λιμάνι της πόλης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και σε κοινότητες του Δήμου σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και προέδρους κοινοτήτων, στο Περδικάκι, στους Αμοργιανούς, στη Φλωριάδα, στο Θύαμο, στον Κάμπο Αμφιλοχίας και στο Σπάρτο.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η Αμφιλοχία αποτέλεσε έναν ιδανικό προορισμό απόδρασης για μεγάλο πλήθος κόσμου από ολόκληρο το νομό, οι οποίοι γεύτηκαν τα νηστίσιμα εδέσματα, έστησαν χορό στην πλατεία, περπάτησαν δίπλα στη θάλασσα, πέταξαν χαρταετούς στο λιμάνι και ευχαριστήθηκαν τον καφέ, τα ποτά και τους μεζέδες στα καταστήματα της πόλης.

Ο εορτασμός των κούλουμων αποτέλεσε την κατάληξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Αμφιλοχίας, οι οποίες ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη και συνεχίστηκαν με καρναβάλι στην Αμφιλοχία, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην πόλη μας, συναυλία με τους ONIRAMA, αποκριάτικο τρενάκι και πλήθος δρώμενων για παιδιά και μεγάλους, παιδικό θέατρο, κλόουν, καραγκιόζη, πάρτυ μασκέ και θεατρικό δρώμενο του «Πανάρατου», καθιερώνοντας την Αμφιλοχία ως έναν ιδανικό αποκριάτικο προορισμό στη Δυτική Ελλάδα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο