Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Τουριστική προοπτική Πλατυγιαλίου. Ποιους και γιατί ενοχλεί;




Αρθρογραφώντας ‘’Επί τον τύπον των ήλων’’.

Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό, σε κεντρικά καταρχήν ΜΜΕ και κατόπιν με αναπαραγωγή από τοπικά ΜΜΕ, αναφέρονται για την τουριστική προοπτική του λιμανιού του Πλατυγιαλίου και την ένταξη του στις Στρατηγικές Επενδύσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, καταθέτοντας γνώμες και απόψεις........

Το Πλατυγιάλι είναι ένα ιδιωτικό λιμάνι, που επί πάρα πολλά χρόνια πληρώνει τη λάθος επιλογή της κατασκευής του στο συγκεκριμένο σημείο. Αν εκείνα τα χρόνια υπήρχε μία αληθινή μελέτη σκοπιμότητας, αυτό το λιμάνι δεν θα έπρεπε να κατασκευαστεί ποτέ.

Στοίχισε δισεκατομμύρια παλιές ελληνικές δραχμές και μάλλον αυτός ήταν και ο σκοπός αυτού του εξωπραγματικού έργου. Η ροή ατελείωτου χρήματος.

Τόσα χρόνια το Πλατυγιάλι παραμένει ανεκμετάλλευτο, παρά τις πολύ καλές του λιμενικές υποδομές, παρά την πολύ μεγάλη χερσαία ζώνη του, στην οποία προστέθηκε πρόσφατα όμορο δημόσιο ακίνητο 108 στρεμμάτων από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, παρά τις πολλές δυνατότητες του, παρότι έχουν νομοθετηθεί με ΦΕΚ και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, βιομηχανικές χρήσεις. Βέβαια εκλείπει σύνδεση του με οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά είπαμε και πιο πάνω, αν γινόταν μία αληθινή μελέτη σκοπιμότητας, όλα αυτά θα λαμβάνονταν υπ’ όψη και δεν θα κατασκευάζονταν ποτέ. Πάντως η οδική σύνδεση του με την Ιόνια Οδό, φαίνεται ότι δεν είναι και πολύ μακριά.

Σήμερα λοιπόν διαφαίνεται για το Πλατυγιάλι μία άλλη προοπτική, αυτή της τουριστικής αξιοποίησης, η οποία αποτελεί μία διέξοδο από το άλυτο πρόβλημα πολλών χρόνων, μια χαραμάδα ελπίδας και φαίνεται να γίνεται το πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση με την ένταξη στις

Στρατηγικές Επενδύσεις.

Η εξέλιξη αυτή είναι χωρίς καμία αμφιβολία θετική, για ένα λιμάνι που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έως και σήμερα, προσφέρει από ελάχιστα ως τίποτα στην Εθνική Οικονομία, το οποίο μέρα με την μέρα απαξιώνεται και φθίνει.

Δικαιολογημένα όλοι είναι κουμπωμένοι και καχύποπτοι για ότι ακούγεται γι αυτό το λιμάνι, λόγω της κακής προϊστορίας, αλλά δεν μπορείς να μην δεχθείς θετικά την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης, που έχει έρθει στο προσκήνιο και να αναμένεις να δεις και τα υπόλοιπα βήματα.

Και όμως πάρα πολλοί φαίνεται να έχουν δυσαρεστηθεί σε επίπεδο νομού Αιτ/νίας με αυτή την εξέλιξη και αυτό προκαλεί καταρχήν έκπληξη, σίγουρα είναι περίεργο και δυσάρεστο συνάμα. 

Στοχευμένα δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, διάφορων δημοσιογραφούντων και παρεμβάσεις κάποιων θεσμοθετημένων φορέων, αποτυπώνουν πολύ καθαρά αυτή την αρνητική διάθεση, την ενόχληση που φτάνει και στα επίπεδα της δυσαρέσκειας.

Εκτιμούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιου είδους κατευθυνόμενες και υποβολιμαίες παρεμβάσεις, που θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν, να υποβαθμίσουν, να χλευάσουν, να απαξιώσουν και εν γένει να δυσφημήσουν όλο αυτό που ξεκίνησε και που περιμένουμε όλοι να το δούμε με αποδείξεις να εξελίσσεται. Κάποιοι πήραν εντολή, να πολεμήσουν το project τουριστική αξιοποίηση Πλατυγιαλίου. Ποιοι είναι φαίνεται πολύ καθαρά.

Τα ερωτήματα προκύπτουν αυθόρμητα:

 Ποιους και γιατί ενοχλεί η αλλαγή χρήσης του Πλατυγιαλίου σε τουριστικό λιμάνι;

 Ποιοι είναι αυτοί που βλέπουν ανταγωνιστικά την τουριστική ανάπτυξη στα Δυτικά παράλια της Αιτ/νίας;

 Ποιοι θεωρούν ότι τα συμφέροντα τους θίγονται από αυτή την εξέλιξη;

6 σχόλια:

  1. Έχετε γίνει γραφικοί κάθε βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές κάτι γίνεται στο λιμάνι επενδύσεις κακό !!! Τώρα κάποιοι σαμποτάρουν την επένδυση κύριοι θα σας πω εγώ ποιός είναι πίσω από όλα,(Η ΠΟΑΥ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλει και ερώτημα ποιόν ενοχλεί; Την Αριστερά ενοχλεί. Την Αριστερά που έχει πολεμήσει με σφοδρότητα τις επενδύσεις. Την Αριστερά που την ενοχλεί η κανονικότητα. Την Αριστερά που έχει καταστρέψει αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Αστακο κανεις δεν θελει καμια κινηση και επενδυση.Ολα τους βρωμανε, θελουν στασιμοτητα, να μην αλλαξει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΥΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κούνια που σας κούναγε. Δεν γίνεται τίποτα. Απο την μία πλευρά τουριστικό λιμάνι, δίπλα σαπιοκαραβα, καμμένα και παροπλισμενα, στη μέση οι ιχθυοκαλλιέργειες . Μακριά απο δρόμο, και δεκάδες κρυμμένα μυστικά και παιχνίδια...
    Παραμύθια εκλογών. Σταθερά μας πετάνε σανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα τα φτιάξει όλα α πατακας από ξουβιτσα μεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο