Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Την Κυριακή στις 19/2/2023 πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή του κύκλου κυριών του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας.


Την Κυριακή στις 19/2/2023 πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή του κύκλου κυριών του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας......

Αρχικά, επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στην Ακράτα, εκεί που η γερόντισσα Σωφρονία τα τελευταία χρόνια εγκαταβιεί στο μοναστήρι και το έχει μετατρέψει σε μια πανέμορφη πνευματική κυψέλη από όπου, με τη συγγραφή των βιβλίων της, καθώς και με τον μεστό λόγο της στηρίζει και αναπαύει τον σύγχρονο κουρασμένο άνθρωπο.

Στη συνάντηση που είχαμε μαζί της, μας μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι στην εποχή μας να προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε τη γκρίνια και την μιζέρια παρόλες τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι και να την αντικαταστήσουμε με τη Δοξολογία Του Θεού, κάτι το οποίο χαρακτήριζε τις παλαιότερες γενιές. Επίσης, αναφέρθηκε στο ότι ο χριστιανός πρέπει να΄ ναι ο χαρούμενος άνθρωπος που χαίρεται τα πάντα γύρω του, τη φύση, και ό, τι έχει πλάσει Ο Θεός για τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στην Πάτρα, όπου εκεί φυλάσσεται και απότμημα από Την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας.

Με τις πρεσβείες Της Παναγίας μας και τις ευχές των μοναζουσών επιστρέψαμε με γεμάτες καρδίες, αισιοδοξία και δύναμη.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο