Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Παρελθόν από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο π. Επιφάνιος Καραγεώργος


Παρελθόν από την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αποτελεί από σήμερα ο Αρχιμανδρίτης, Επιφάνιος Καραγεώργος, μετά την παραίτηση που υπέβαλε τόσο από τα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελου, όσο και του εφημεριακού προϊστάμενου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.......

Ο π. Επιφάνειος υπέβαλλε την παραίτησή του πριν λίγες ημέρες και σήμερα παρέδωσε και τυπικά τα καθήκοντά του.

Πλέον ο π. Επιφάνιος ανήκει στο δυναμικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου και θα συνεχίσει τα ιερατικά του καθήκοντα.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί πολλές συζητήσεις στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας αφού ο π. Επιφάνιος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το εύρος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στα 17 χρόνια περίπου χρόνια της διαδρομής του ως Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αλλά και ως προϊστάμενος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας, με την υποδειγματική του παρουσία.

Πολλές ήταν οι φορές που αποτέλεσε τον «κυματοθραύστη» ή τον «σάκο του μποξ» για αποφάσεις ή συμπεριφορές άλλων ιερωμένων.

Πέρα των ποιμαντικών του καθηκόντων ήταν στήριγμα σε πολλούς συμπολίτες μας για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων που είχαν περιέλθει.

Δύσκολα η εξέλιξη αυτή δεν θα αποτελέσει καταλύτη για κύκλο εσωστρέφειας στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας, με άνοιγμα «πληγών του παρελθόντος»…

messolonghinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο