Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Θανάσης Καββαδάς: «Επίσημα ανοιχτός από σήμερα ο δρόμος Άγιος Νικόλαος -Λευκάδα – Υπογράφεται τον Μάρτιο η δεύτερη σύμβαση για τις μελέτες της Υποθαλάσσιας Ζεύξης»


Διαδοχικές συναντήσεις είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία των μελετών για την Υποθαλάσσια Ζεύξη, καθώς και το επικείμενο άνοιγμα του δρόμου Άγιος Νικόλαος-Λευκάδα......

Αναφορικά με τον εν λόγω δρόμο, και σε συνέχεια της σχετικής διαβεβαίωσης που είχε λάβει ο Βουλευτής σε συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και τη Γενική Γραμματέα κ. Μαρία – Έλλη Γεράρδη στις 24 Ιανουαρίου 2023, επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι από σήμερα ο δρόμος θα παραμένει ανοιχτός.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 1 μήνα ακριβώς, η ηγεσία του Υπουργείου είχε δεσμευθεί ότι το κλείσιμο του δρόμου για τις απαιτούμενες εργασίες δεν θα παραταθεί πέραν του τέλους Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με την Υποθαλάσσια Ζεύξη, συζητήθηκε η πορεία του διαγωνισμού για το δεύτερο πακέτο μελετών, ο οποίος προκηρύχθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2023 με προϋπολογισμό 947.670 ευρώ με ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός αφορά την εκπόνηση στατικής, γεωτεχνικής, περιβαλλοντικής, ηλεκτρομηχανικής μελέτης, μελέτης λιμενικών, ανάλυσης κόστους-οφέλους, τευχών δημοπράτησης, καθώς και την αμοιβή χρηματοοικονομικού συμβούλιου και τεχνικού συμβούλου ΣΔΙΤ.

Οι προσφορές έχουν ήδη υποβληθεί και αξιολογούνται, ενώ η σύμβαση προβλέπεται να υπογραφεί μέσα στο Μάρτιο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης της πρώτης σύμβασης, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν τη Λευκάδα μηχανικοί για τη συλλογική κυκλοφοριακών δεδομένων απαραίτητων για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης.

Σχετικά με τις συναντήσεις ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως ακριβώς είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση πριν από 1 μήνα και είχα ενημερώσει σχετικά τους συμπολίτες μας, από σήμερα ο δρόμος Άγιος Νικόλαος-Λευκάδα δίνεται στην κυκλοφορία καθώς σταματούν οι πολύωρες διακοπές. Και βέβαια, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί, η κατασκευή του δρόμου δεν πρόκειται να διαταράξει την τουριστική σεζόν η οποία αναμένουμε να ξεκινήσει ήδη μέσα στο Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά την Υποθαλάσσια Ζεύξη και εκεί όλα προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Η δεύτερη σύμβαση για μελέτες θα έχει υπογραφεί μέχρι το Μάρτιο και η εκπόνησή τους θα ξεκινήσει άμεσα.

Καθημερινά, σε κάθε πρόβλημα, για κάθε έργο, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δίνει λύσεις, ότι για όσα δεσμεύεται τα κάνει πράξη. Από το παροδικό κλείσιμο ενός δρόμου, μέχρι την υλοποίηση μεγάλων έργων, είναι μια κυβέρνηση που αποδεικνύεται αξιόπιστη σε όσα λέει, συνεπής στις δεσμεύσεις της, ειλικρινής απέναντι στους πολίτες. Συνεχίζουμε, με αλήθεια και έργο για τη Λευκάδα.»






2 σχόλια:

  1. Και εμείς οι Ακαρνάνες χαρήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να είχαμε κ εμείς έναν Καββαδά.
    Γιατί αυτοί που έχουμε δε ξέρουν κατά που πέφτει ο δήμος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο