Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας: Σε εγρήγορση μετά την απόφαση του ΣτΕ


Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας: Σε εγρήγορση μετά την απόφαση του ΣτΕ. Ανοίγει ο δρόμος όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” αποζημιώσεων από το Δημόσιο μετά τη δικαίωση των ΚΤΕΛ από το ΣτΕ για την απώλεια εσόδων από δωρεάν ή μειωμένα εισιτήρια......

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Σε εγρήγορση είναι το λογιστήριο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας μετά την απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), μέσω της οποίας τα ΚΤΕΛ που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη δικαιώθηκαν για την απώλεια εσόδων για τα δωρεάν ή μειωμένα εισιτήρια, καθώς η Πολιτεία δεν κατέβαλε τα ποσά που έπρεπε.




Μετά την εξέλιξη αυτή της προ δεκαετούς υπόθεσης ανοίγει ο δόμος για αποζημιώσεις και το λογιστήριο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στην παρούσα φάση ανατρέχει στο παρελθόν, ώστε να εντοπίσει στο αρχείο του τα οφειλόμενα από την Πολιτεία χρήματα ώστε να δει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του.




poster

Το ΣτΕ με πιλοτική δίκη έδωσε λύση στο θέμα που είχε ανακύψει αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού της αποζημίωσης που θα πρέπει να λαμβάνουν τα ΚΤΕΛ από το Δημόσιο λόγω των δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων.




Ο υπολογισμός του ύψους της αποζημίωσης είναι ξεκάθαρος βάσει νόμου και βάσει της αιτιολογικής έκθεσης και ισούται με το σύνολο της διαφοράς από το αντίτιμο των δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων (κατά την περίοδο εκείνη για τη οποία έγινε η προσφυγή) και του πλήρους κομίστρου.

Τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ που ξεκίνησαν τον δικαστικό αγώνα και δικαιώθηκαν με τις αποφάσεις 221-223/2023 είναι του Ηρακλείου, της Λάρισας και των Ιωαννίνων τα οποία διεκδικούν συνολικά 8.762.251 ευρώ για την τριετία 2008 – 2011.




Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Μούκας μιλώντας στη «Σ» τόνισε:


Ο Φώτης Μούκας

«για τους επιβάτες δεν αλλάζει απολύτως τίποτε. Τα χρήματα αυτά είναι όσα δεν καταβλήθηκαν από την Πολιτεία στο εκάστοτε ΚΤΕΛ. Τα ΚΤΕΛ πραγματοποιούν σε κάποιες περιπτώσεις την μετακίνηση με έκπτωση της τάξεως του 50%, αλλά για τις μετακινήσεις αυτές έχουμε κάποια ενίσχυση από το Κράτος.




Κατά την περίοδο αυτή για την οποία έγινε η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα χρήματα από το κράτος. Η υπόθεση αυτή αφορά τα ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας και μετά από την απόφαση αυτή αν γίνει κάτι θα γίνει για όλη την Ελλάδα, θέλουμε να πιστεύουμε.




Στην παρούσα φάση εκκρεμεί να διευκρινιστεί το ακριβές ποσό που αφορά το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο είναι θέμα χρόνου να εντοπίσει το λογιστήριο, ώστε να δούμε από δω και στο εξής πως θα ενεργήσουμε».




Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο