Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Τα μηχανάκια της οργής.



Αναρτούμε ξανά ένα πολύ ωραίο κείμενο που μας έστειλε αναγνώστης του Blog μας από την Κανδήλα (δείτε εδώ) στις 7 Απριλίου του 2012......
Διαβάστε περισσότερα »
Αφορμή τα πολλά παράπονα που εκφράζουν πολλοί συνδημότες μας για τα μηχανάκια και γι αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην είσοδο του Μύτικα από τον νέο οικισμό της Παναγούλας, όπου όπως μας επισήμαναν, αργά το βράδυ μαζεύονται εκεί πολύ κάτοχοι με μηχανάκια αλλά και πολλά αυτοκίνητα με διαπασών μουσική και διοργανώνουν κόντρες.
Όλος ο νέος οικισμός την Παναγούλας στον Μύτικα σηκώνεται στο πόδι όπως μας επισήμαναν και έχουν ενημερώσει σχετικά το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, αλλά δεν βλέπουν καμία παρέμβαση.

-----------------------------
Γράφει ένας αναγνώστης.


Γράφω για ένα αναφερθώ σε ένα φαινόμενο που βλέποντας το με θλίβει και με στενοχωρεί αφάνταστα. Τώρα που ο καιρός έχει φτιάξει και πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι παρατηρώ ότι στα χωριά μας πάρα πολλά μικρά ανήλικα παιδιά κυκλοφορούν με μηχανάκια. Μηχανάκια με κομμένες εξατμίσεις, κάποια πειραγμένα για να βγάζουν μεγάλη τελική ταχύτητα, χωρίς πινακίδες, με κομμένα φτερά, χωρίς φώτα και φλας κάποια, πιθανόν χωρίς άδεια και ασφάλεια και σίγουρα χωρίς δίπλωμα μιας και όπως προείπα μιλάμε για ανήλικα παιδιά.
Ειδικά στο χωριό μου την Κανδήλα το φαινόμενο είναι πολύ διαδεδομένο, αλλά τα ίδια συμβαίνουν και στα άλλα χωριά της περιοχής μας, για να μην πω ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Σαν δαίμονες είτε πρωί, είτε μεσημέρι, είτε βράδυ, περνάνε με τέρμα το γκάζι μέσα από τα χωριά, διοργανώνουν κόντρες με στοιχήματα στην μεγάλη ευθεία του Αστακού έξω από το Μύτικα τα βράδια.
Περπατώ στο δρόμο και όταν βλέπω να περνά μικρό παιδί με μηχανάκι προσεύχομαι και λέω «Χριστέ μου φύλαξε το».
Ποια είναι η λύση γι αυτό το πρόβλημα; Οι πιο πολλοί θα πείτε η Αστυνομία, που είναι η Αστυνομία να ελέγξει; Δεν είναι αυτή η λύση αγαπητοί συμπατριώτες, αυτή είναι η καταστολή του προβλήματος. Το ερώτημα που πρέπει όλοι να σκεφτούμε είναι που είναι αυτοί οι γονείς; Πως μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα μεσημέρια και τα βράδια όταν το παιδί τους στη κρισιμότερη φάση της ζωής του, την εφηβεία, όπου έχει άγνοια κινδύνου, όπου έχει μέσα του τη τάση της επίδειξης και της προβολής, όπου το συναίσθημα κυριαρχεί της λογικής, αυτό βρίσκεται καβάλα στο θάνατο και τον προκαλεί.
Δεν ξέρω τι καιροί είναι αυτοί που ζούμε, πραγματικά δεν ξέρω πως φτάσαμε εδώ….
mytikaspress

7 σχόλια:

  1. Δυστυχώς πιστεύαμε ότι το προνόμιο αυτό το είχαμε στην Πάλαιρο μόνο όπως φαίνεται οι τελευταίες γενιές γονέων έχουν αφήσει τα παιδιά τους στο έλεος του Θεού και όλων εμάς που προσευχόμαστε μην τραυματιστούν μην σκοτωθούν ή μην πάρουν τη ζωή από αθώους.Οσοι από το τους γονείς δεν καταλαβαίνουν να ζητήσουν βοήθεια υπάρχουν ειδικοί για το πώς να αγαπήσουν τα παιδιά τους να τους δώσουν όραμα προοπτική και όχι ύφος πάνω σε ένα φονικό όπλο που το πληρώνουν πανάκριβα.Επισης οι επαγγελματίες του Δήμου πως θέλουν να δουλέψουν να έχουν τουρισμό όταν για να μπορέσεις να περπατήσεις ή να κρατήσεις καρότσι ή παιδί πρέπει να κάνεις την προσευχή σου πρώτα.Τελος πρέπει ο δήμος Παλαίρου που πια είναι μεγαλύτερος σε ανάπτυξη οικιστική να έχει δικό του αστυνομικό τμήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Μοναστηράκι να δείτε τι γίνεται. Μάλλον κει είναι το ανδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γονείς έχουν πάθει κατάθλιψη από τα μνημόνια δέκα χρόνια και αδιαφορούν πλήρως για τα παιδιά

    Η πολιτεία έχει εγκαταλείψει πλήρως την επαρχία και όλη την πολιτιστική υποδομή την έχει στην Αττική. Δεν έχουν τι να κάνουν στα χωριά.

    Κορίτσια υπάρχουν ελάχιστα και σνομπαρουν τα χωριά και τα αγόρια των χωριών.

    Να λοιπόν γιατί αυτή η οργή στα χωριά και τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας βεβαίως βεβαίως.

    Ο νέος σήμερα νιώθει ότι ότι και να κάνει δεν θα τύχει σεβασμού και αναγνώρισης ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και κανένας σοβαρός άνθρωπος γύρω του που να του εμπνεύσει σεβασμό η να τον καθοδηγήσει

    Έτσι ζητάει πρότυπο στα άκρα πχ τραπ μουσική κλπ.

    Κι όμως τρίαντα χρόνια υπήρχαν διέξοδοι παρότι η νεανική βία ήταν ζωηρή ανέκαθεν.

    Σήμερα δουλειές,προξενιά κλπ δεν υπάρχουν ούτε κοινωνική επιβράβευση στο γεωργικό επάγγελμα.

    Αποτέλεσμα κοινωνική απομόνωση ομάδων με τα ίδια προβλήματα που δεν μπορεί ο ένας όμως να βοηθήσει τον άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5.06 εάν είναι έτσι η κοινωνική κατάσταση τα πράγματα είναι σοβαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε με το σχόλιο 5:06 μ.μ.
    Η άποψη μου είναι ότι εάν τα νέα παιδιά έχουν σταθερή απασχόληση και απασχόληση με προοπτική , μπορεί και τον ελεύθερο χρόνο τους να καλύπτουν πιό δημιουργικά και ότι αυτό μπορεί να σημαίμει για την ατομική πρόοδο των νέων παιδιών και ταυτόχρονα για την πρόοδο της κοινωνίας μας γενικότερα.
    Καλημέρα Φίλε συμπατριώτη μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τυπογραφική διόρθωση : σημαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο