Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΑΡΔΕΛΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Msc. Υποψήφια Διδάκτορας ΕΚΠΑ. Ακαδημαϊκή υπότροφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών ''ΑΤΤΙΚΟΝ''.


ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΑΡΔΕΛΗ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Msc
Υποψήφια Διδάκτορας ΕΚΠΑ
Ακαδημαϊκή υπότροφος του
Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών ''ΑΤΤΙΚΟΝ''

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.


Αφορμή για να χαράξω τις γραμμές αυτές, λαμβάνω από μία επιστημονικά τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη συνέντευξη που έδωσε στον Δημοσιογράφο κ. Νίκο Συριώδη, Ανταποκριτή της Ελληνικής Εφημερίδας ''ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ'', που εκδίδεται στην Αυστραλία, η Παιδίατρος Msc Ολύμπια Σαρδελή.....


Η δική μας Ολυμπία Σαρδελή είναι θυγατέρα του Θεοφάνη Σαρδελή, Μηχανικού με έδρα τη Βόνιτσα, με καταγωγή από το Μοναστηράκι Βόνιτσας, στο οποίο είχε εκλεγεί Πρόεδρος και προσέφερε τις υπηρεσίες του σαν δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας αυτής και της μητέρας της Υπαπαντής Τριαντακωνσταντή, συνταξιούχου καθηγήτριας, που διετέλεσε και Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Βόνιτσας, με καταγωγή από τη μεγάλη οικογένεια Τριαντακωνσταντή της Πογωνιάς Βόνιτσας.


Η Ολυμπία είναι Παιδίατρος Msc, υποψήφια διδάκτορας του ΕΚΠΑ, Ακαδημαϊκή υπότροφος παιδοπνευμονολογίας και παιδοαλλεργιολογίς, στη Γ' Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ''ΑΤΤΙΚΟΝ'' στην Αθήνα.


Η Ολυμπία λοιπόν, σε σχετική ερώτηση του Δημοσιογράφου απαντάει: «Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά, γι αυτό συστήνεται ο εμβολιασμός των εφήβων μεγαλύτερων των 12 ετών.


Τα συμπτώματα από την λοίμωξη Covid 19 στα βρέφη και τα παιδιά, είναι τα ίδια με αυτά του κοινού κρυολογήματος, πυρετός, καταρροή, βήχας, φαρυγγαλγία, πονοκέφαλος, ναυτία, εμετοί ή διάρροιες κ.λπ.


Συστήνεται να υπάρχει καλή υγιεινή στο σπίτι, με τακτική απολύμανση των επιφανειών, πλύσιμο των χεριών και χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού.


Οι γονείς θα πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά ότι πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση, η οποία όμως θα είναι προσωρινή και θα επανέλθουν γρήγορα στην παλιά ρουτίνα και καθημερινότητα, καθώς υπάρχει εμβόλιο και νέες θεραπείες».


Η Ολύμπια τελειώνει τη συνέντευξη της: «Η συζήτηση επομένως με τους γονείς και δημιουργική απασχόληση μαζί τους, είναι απαραίτητες για την καλή ψυχική υγεία των παιδιών».


Η συνέντευξη της Ολυμπίας είναι μακροσκελής και επιστημονικά τεκμηριωμένη. Εγώ δημοσιεύω μόνο μερικά αποσπάσματα.


Συγχαίρουμε τη δική μας Αιτωλοακαρνάνα Βονιτσόμοναστηρακιώτισσα Ολυμπία Θεοφάνη Σαρδελή και της ευχόμαστε: «Πάντα ψηλότερα να ανεβαίνει, πάντα μακρύτερα να πηγαίνει» κατά τον Γερμανό φιλόσοφο Γκαίτε!








Μύτικας 8 Σεπτεμβρίου 2021








Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος


Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου


FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο