Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Κατοχή Μεσολογγίου: Mε αγωγές απαντούν οι αγρότες στην απόφαση της ΔΕΗ να κατεβάσει τους διακόπτες


Χωρίς νερό παραμένει ένα μεγάλο μέρος του κάμπου του Μεσολογγίου, καθώς η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες, βγάζοντας εκτός λειτουργίας τρία από τα τέσσερα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Κατοχής. Οι θερμοκρασίες εν τω μεταξύ στην περιοχή πέρασαν τους 37 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο, καίγοντας πολλές καλλιέργειες.....


Σημειωτέον ότι στην περιοχή αυτή έχει να βρέξει τουλάχιστον 6 μήνες, με τους αγρότες ήδη να ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου όλο αυτό γίνεται λίγο πριν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας κατά της ΔΕΗ, μόλις είχε και πάλι κατεβάσει τους διακόπτες τον περασμένο Μάϊο, εξαιτίας των χρεών των οργανισμών προς αυτήν. Η ΔΕΗ υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να παρέχει ηλεκτρικό στα αντλιοστάσια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Όμως ο ΤΟΕΒ Κατοχής δεν φρόντισε να τηρήσει τη συμφωνία που είχε κάνει με τη ΔΕΗ και δεν πλήρωσε τη δόση του Ιουνίου, που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ με τη σειρά της να κατεβάσει τους διακόπτες.


Από τον ΤΟΕΒ Κατοχής, με τον οποίο και μιλήσαμε ζητούν το θέμα να λυθεί με πολιτική παρέμβαση εκ μέρους του συντοπίτη τους υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού ή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα ζητούν επιτέλους να θεσπιστούν δικλείδες, ώστε να διασφαλιστεί και να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των ΤΟΕΒ.


Το παράλογο είναι πως ο ΤΟΕΒ Κατοχής έχει φροντίσει να έχει σε λειτουργία το ένα από τα τέσσερα αντλιοστάσιά του, προκαλώντας ακόμα περισσότερο τους παραγωγούς.


Όπως αναφέρει ο παραγωγός Θύμιος Μακρής από το χωριό Πεντάλοφο, πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση. Σύμφωνα με τον ίδιο: «μια χρονιά έχουν τιμές τα τριφύλλια και δεν θα κόψουμε γιατί δεν έχουμε να ποτίσουμε. Η κατάσταση με τις ελιές, τα τριφύλλια και τα πορτοκάλια είναι δραματική».


Πηγή: agrotypos.gr (ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Μπίκας)
sinidisi

9 σχόλια:

  1. Δηλαδή τζαμπα😉😉😉😉😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθανατε Ελληνα γεια σου. Κανεις αγωγες,κανεις τα παντα,εκτος του σωστου ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ!! "Τιμη και δοξα" σε αυτους που αποφευγουν να πληρωνουν. Ζητω οι τσαμπατζηδες. Αφηστε εμας τα "κορόΐδα" να πλρωνουμε. Παντως ζω με την ελπιδα οτι θα βρεθει καποιος ο οποιος δεν θα υποχωρησει στους παραλογισμους. Μακαρι να ειναι η κυβερνηση του Μιτσοτακη. DUM SPIRO SPEROUM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι,δικιο και η ΔΕΗ αλλα απο την αλλη μερια υπαρχουν εταιρείες οπως η χαλυβουργικη με 550 εκατομυρια ευρω χρεος προς αυτη οπως εχει μαθευτει στο παρελθον.ΟΛΑ τα ΤΟΕΒ της Ελλαδος μας δεν φτανουν αυτο το ποσό...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα τα ΤΟΕΒ ιδιωτικά αυτά λέγατε πριν γίνεται κυβέρνηση παιδιά γιατί δεν τα κάνετε τι φοβάστε 😠😠😠;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άμεσα να γίνει διαχειριστικος έλεγχος σε όλους τους ΤΟΕΒ για να διαπιστωθεί που,πως καταλήγουν τα χρήματα που εισπράττουν οι Οργανισμοί αυτοί που μάλλον λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα τοεβ τα καταστρέψανε μερικοί ακτήμονες και οι μεγαλοτσεληγκαδες αφού από αυτούς δεν πληρώνει κανένας κάθε χρόνο έκαναν αύξηση στο πάγιο τέλος και στο νερό μόνοι τους αποφασίζουν μια κλίκα σε κάθε τοεβ .ας μας καταθέσουν οι πρόεδροι των τοεβ λεσινιου τιμολόγια για την χρήση των μηχανημάτων που απασχολούσαν στα χωράφια τους .Αν δεν ήσουν της κλίκας του προέδρου σου λέγανε στα γραφεία
    50€ η ώρα από την ώρα που θα φύγει από τα γραφεία μέχρι την ώρα που θα επιστρέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα είναι ότι ένας αγρότης πόυ είναι κύριος στις υποχρεώσεις του και δεν χρωστάει αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ποτίσει τα χωράφια του!
    Διότι ορισμένοι δεν πληρώνουν στο ΤΟΕΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι ναι και στο τοεβ Βόνιτσας Μοναστηρακίου ακτίνες κ άσχετοι το κατέστρεψαν.
    Το έχουν κάνει τσιφλίκι τους
    Και γραφείο τους κάνα δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Mazda που είναι έξω από τα γραφεία μπορεί να μας πει κάποιος ποιος το κυκλοφορούσε και που πήγαινε χειμώνα καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο