Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Με… φόρα και για τους Παραολυμπιακούς του Παρισιού ο Δ. Μπακοχρήστος


Γεωργία Χαλάτση 
Το μετάλλιο της πόλης απένειμε στον χάλκινο Παραολυμπιονίκη του Τόκιο, στην άρση βαρών σε πάγκο, αθλητή του «Άκμων ΑΜΕΑ» Ιωαννίνων Δημήτρη Μπακοχρήστο, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.....

Η πόλη των Ιωαννίνων τίμησε τον σπουδαίο πρωταθλητή, κατά την υποδοχή που έγινε στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου, παρουσία των περισσότερων μελών του δημοτικού συμβουλίου.



Η εκδήλωση που έγινε από τον δήμο αποτέλεσε μία πράξη τιμής και αναγνώρισης προς έναν σπουδαίο αθλητή και έναν σπουδαίο άνθρωπο, όπως τόνισε χαρακτηριστικα ο δήμαρχος, ενώ σημείωσε ότι του φετινούς Ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς αγώνες, οι Γιαννιώτες θα τους θυμούνται πάντα, καθώς η πόλη υποδέχθηκε τον χρυσό Στέφανο Ντούσκο και τον χάλκινο Δημήτρη Μπακοχρήστο.



«Υποδεχόμαστε τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, που με το ήθος και τις επιδόσεις του έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την αγάπη όλων μας. Με την εκδήλωση μας θέλουμε να στείλουμε σε όλους ένα διπλό μήνυμα. Μήνυμα ελπίδας και ευθύνης. Το μήνυμα της ελπίδας το δίνει ο Δημήτρης γιατί τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε δημιουργική δύναμη, σε θέληση, σε πίστη και επιμονή. Και μετά έρχεται το μήνυμα της ευθύνης. Αυτό που στέλνουν οι προπονητές, οι άνθρωποι που στηρίζουν καθημερινά μια τέτοια προσπάθεια και συντελούν στις επιτυχίες. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια αφορμή για να αντιληφθούμε τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο μήνυμα που βγαίνει από την διοργάνωση αυτή, ότι δηλαδή η αξία του ανθρώπου είναι απόλυτη και δεν αυξομειώνεται.

Ταυτόχρονα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ευκαιρία για να συναισθανθούμε το μέγεθος των ευθυνών μας. Όλοι μας, και πρώτα η πολιτεία οφείλει να κάνει πολύ περισσότερα ώστε η σωματική αναπηρία να πάψει να αποτελεί για πάρα πολλούς συμπολίτες μας εμπόδιο για την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους πρόοδο» ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος συνεχάρη την αθλητική οικογένεια του Δημήτρη Μπακοχρήστου και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος ευχαρίστησε τον δήμο για την εκδήλωση που οργάνωσε όπως και όλους τους Γιαννιώτες που στηρίζουν την προσπάθειά του. «Η συμμετοχή σε αυτή την Ολυμπιάδα ήταν μεγάλη επιτυχία. Ένα ακόμη μετάλλιο μας δίνει μεγάλη χαρά. Μεγάλη δύναμη, αισιοδοξία και ενέργεια μας δίνει η στήριξη του κόσμου. Εύχομαι σε όλους χαρά, υγεία, αισιοδοξία και να ονειρεύεστε» ανέφερε ο χάλκινος πρωταθλητής.

Ο προπονητής του Χρήστος Τριφύλλης ευχαρίστησε για την εκδήλωση υποδοχής καθώς αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει η δυνατότητα για συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

«Περάσαμε μία τετραετία πολύ δύσκολη. Όμως τα καταφέραμε και ήρθε μία μεγάλη διάκριση στην πόλη μας. Δίνουμε μία υπόσχεση με τον Δημήτρη και τους άλλους αθλητές μας, στην επόμενη Ολυμπιάδα να εκπροσωπήσουμε τα Γιάννενα και τα κάνουμε πάλι περήφανα» ανέφερε ο κ. Τριφύλλης.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας συνεχάρη τον Δημήτρη Μπακοχρήστο και ευχήθηκε κι άλλες επιτυχίες. «Ως δήμαρχος είχα την χαρά να βραβεύσω τον Δημήτρη στο παρελθόν και χαίρομαι για την σημερινή εκδήλωση που γίνεται. Ο Δημήτρης και όλη η ομάδα που τον στηρίζει καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε» ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης συνεχάρη τον χάλκινο νικητή της παραολυμπιάδας.

«Είναι μία μεγάλη νίκη γιατί αποτελεί υπέρβαση του εαυτού του και των δυνάμεων του. Τον συγχαίρουμε, τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε μόνο νίκες και επιτυχίες» σημείωσε ο κ. Νάτσης.

«Η νίκη του πρωταθλητή μας είναι νίκη της θέλησης του ανθρώπου. Χρέος δικό μας, χρέος όλων είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να ξαναζήσουμε συγκλονιστικές στιγμές όπως αυτές που ζήσαμε στην φετινή Ολυμπιάδα» ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Υποδοχή και στην περιφέρεια

Λίγο αργότερα ο Δημήτρης Μπακοχρήστος παρέλαβε τιμητική πλακέτα και από τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, που υποδέχθηκε όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας, στο κτίριο της περιφέρειας Ηπείρου

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε πως ο πρωταθλητής μας έκανε υπερήφανος και αποτέλεσε την αφορμή να ακουστεί η Ήπειρος στο Τόκιο, ενώ αναγνώρισε την σπουδαία και δύσκολη προσπάθεια τόσο του ίδιου όσο και του προπονητή του.

Τον περιφερειάρχη ευχαρίστησε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος δίνοντας την υπόσχεση πως θα είναι παρών και στους επόμενους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, το 2024.

πηγη : agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο