Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ : ΑΠΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΣΗΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ , ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Κ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ.


Ρωτάμε την δημοτική αρχή και τον κ. Αποστολάκη όπου με σύμφωνα τις εισηγήσεις του καταρτίστηκε ο πίνακας προτεραιοποίησης, βάσει της υπ’ αριθμόν 158/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς δεν δέχθηκε την πρόταση μας να καταρτιστεί ο πίνακας προτεραιοποίησης με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να παραπεμφθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβει την μέγιστη δυνατή συναίνεση και αποδοχή, διότι είναι ο ίδιος αποκλειστικά υπεύθυνος για τις επιλογές του......



1) Γιατί φουσκώσατε τεχνητά - υπερκοστολογήσατε τον προϋπολογισμό του έργου «Συλλογή, Μεταφορά και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μοναστηρακίου» από το ποσό των 3.400.000 € στο ποσό των 7.684.039,42€, με αποτέλεσμα εν γνώση σας και εκ προσθέσεως να μην μπορεί να ενταχθεί το έργο, καθώς υπέρβαινε το πλαφόν των 12.000.000 € που είχε δικαίωμα ο δήμος μας, προκειμένου να υποβάλλει προτάσεις και παρακαλάτε σήμερα να ενταχθεί κατ’ εξαίρεση, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 7 του Ν. 6302/2021 Πρόκειται για έργο, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η υλοποίηση του υπαγορεύεται από υπέρτερους λόγους δημόσιας υγείας και διασφάλισης της περιβαλλοντικής αει- φορίας, έργο του οποίου η υλοποίηση είναι αναγκαία για τη συμμόρφωση της χώρας με τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την Ενωσιακή νομοθεσία?



Ή μήπως προσπαθείτε να πείτε στους Μοναστηρακιωτες ότι κατόπιν ενεργειών σας θα ενταχθεί το έργο, το οποίου δικαιούνται στο πρόγραμμα, και με σύμφωνα τις αποφάσεις σας έμεινε εκτός του πίνακα προτεραιοποίησης και προσπαθείτε να το πουλήσετε επικοινωνιακά?

2) Γιατί ενώ γνωρίζατε πως έχουν κατατεθεί οι περισσότερες προτάσεις στις προσκλήσεις Α1 - Υποδομές Ύδρευσης - Α2 ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων -Α5 Ανάπτυξη υπαίθρου και αγροτικής οδοποιίας, υποβάλλατε τα έργα «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας με ποσό 4.443.555 €, ενώ θα μπορούσατε να υποβάλλετε πρόταση 1.000.000€ για το έργο αυτό και να ενταχθείτε πιο εύκολα και πιο γρήγορα και να υποβαλλετε συγχρόνως και τον βιολογικό του Μοναστηρακίου με το εναπομένων ποσό των 3.443.555 €?

Γιατί απλά δεν θέλατε τον βιολογικό του Μοναστηρακιου, και αν κάποια στιγμή ενταχθεί είτε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης, είτε στο ΕΣΠΑ, θέλετε να μπει με την τιμή των 7,6 εκατομμυρίων ευρώ που διακαώς επιθυμείτε εσείς.

Για ποιο λόγο εμμένετε σας στην υπερκοστολόγηση των έργων?



Δημιουργώντας προβλήματα και στις εντάξεις έργων άλλων δήμων που υπέβαλλαν προτάσεις στο πρόγραμμα Τρίτσης καθώς οι αρχικοί διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος εχουν ήδη υπερκαλυφθεί δημιουργώντας το γνωστό overbooking.

Μήπως μεγάλωσε η απόσταση Βόνιτσας -Μοναστηρακιου?



Χαλίκια, χαλίκια, χαλίκια …. Τα ιδία από το 2003 έως το 2021, αυτό που ξέρετε καλά να κάνετε. Aντι να έχετε προτεραιότητα σας υποδομές έστω και εν ετει 2021 όπως ο βιολογικός Μοναστηρακιου έχετε χαλίκια και ασφαλτοστρώσεις 4.500.000 €

Η προτεραιότητα σας για τον πρώην Δήμο Μεδεώνος είναι το σύστημα παρακολούθησης εσωτερικών απωλειών ύδρευσης, ποσού 929.845,00€? Τα υπόλοιπα τα έχετε λυμένα? Για ό,τι άλλο μπορούσατε να εντάξετε

3) Μήπως μέχρι σήμερα, 22-9-21, δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο που Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας στο πρόγραμμα Τρίτσης και απλά αναμένουμε ? Και αυτό επειδή καθυστερήσατε τις υποβολές των προτάσεων, δεν υπήρχε καμία συγκεκριμένη στόχευση, απλά φτιάξτο και αυτό, τελειώνετε το και αυτό. Όλα στο πόδι … Ενώ υπάρχουν εντάξεις 262 έργων σε άλλους δήμους της Ελλάδας, εμείς ξανά ουραγοί και θα ενταχθούμε από τα υπόλοιπα και από μεταφορές των έργων (ΥΜΕΠΕΡΑΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, νέο ΕΣΠΑ).


Για άλλη μια φορά ο δήμος στην αναμονή, στο περίμενε και στην λογική των κατόπιν ενεργειών μου να παρακαλάμε μήπως πάρουμε και εμείς καμιά απόφαση ένταξης …. Γιατί αν μιλάμε για χειροπιαστό έργο είναι πολύ μακριά.


Ας ελπίσουμε η επιτροπή αξιολόγησης να προχωρήσει άμεσα το έργο της, καθώς τα χρήματα περιορίζονται και οι προτάσεις αξιολογούνται κατά ημερολογιακή σειρά υποβολής και στο τέλος θα πάρουμε ψίχουλα από τα πολυδιαφημιζόμενα έργα σας.

Ας ελπίσουμε να μη ξανά ακούσουμε τις χιλιοειπωμένες απαντήσεις ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες, όλα κάποια στιγμή θα μπουν, περιμένετε λίγο , τα λεφτά πάνε στην πανδημία και τα συναφή ιδια που λέτε κάθε φορά…επι της ουσίας θέλουμε.

ΥΓ1: Το εύκολο χρήμα και τα εύκολα έργα (χαλίκια…) πολλοί θέλησαν. Τα δύσκολα λίγοι και όσοι μπορούν…

ΥΓ2: Την άλλη φορά που θα πάτε στο γραφείο του αναπληρωτη ΥΠΕΣ, σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται στην Σταδίου 27 στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκτός και αν δεν σας βάζουν μέσα μόνο σας με αυτά που έχουν συνηθίσει να ακούνε και στην Αθήνα.

10 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΜΙΑ , ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΣΟΥ Ή ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΤΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ; ΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους ξεβράκωσες αρχηγέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί είναι το φαι τι θες εσυ έργα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη ανησυχείς Θανάση , θυμόμαστε τι έχουν κάνει στο Μοναστηρακι Γιαυτο θα χάσει πάνω από 400 ψήφους αυτή την φορά . Το Μοναστηρακι δε είναι Κονοπινα να απλώνουν το χέρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμμοχάλικο. Για τα μαντριά. Του. Ισότιμου του. Τα. Φέρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να του πάνε και στο δρόμο να του φτιάξουν και στον καινουριο Ελαιώνα

      Διαγραφή
  7. Χωματουργικά, χαλίκια, κοκκινόχωμα, κίνηση των αυτοκινήτων του Δήμου για ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις, έργο ακόμη και με διαγωνισμό δεν τελειώνει κανένα, απευθείας αναθέσεις, οι τζαμπατζήδες δεν πληρώνουν, αρκετοί πλουτίζουν από το Δήμο και άλλοι ζουν χλιδάτα. Αυτή είναι η Δημοτική Αρχή Αποστολάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιού αιρετού ο γαμπρός πήρε 5ΟΟ.000 έργα με απευθείας αναθέσεις και άλλα 250.000 ευρώ με διαγωνισμό; Συνολικά 750.000 ευρώ. Ζητείται διάψευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτνου που ήταν προεδρος και έγινε αντιδήμαρχος για να του δώσει περισοτερα .Εσένα τι σε πειράζει ;

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο