Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Η Act now- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ σε δράση μαζί με Εθελοντές καθάρισαν τις όχθες της Τριχωνίδας


Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η «Act now- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» συμμετείχε σε περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αμπάρια του ΤΚ Παναιτωλίου και στη συνέχεια στην ΤΚ Παντάνασσας στις όχθες της Λίμνης Τριχωνίδας.....
Διαβάστε περισσότερα »
μαζί με εθελοντές από τοπικούς φορείς και ενεργούς πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας με πρωτοβουλία της «Ελληνικής Εταιρίας Οικοτουρισμο» και την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων στο πλαίσιο του Έργου «Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών». Η εθελοντική δράση αφορούσε συλλογή απορριμμάτων και ξεκίνησε στις 5:00 μ.μ. με στόχο την ευαισθητοποίηση της πολιτείας σχετικά με την ανεξέλεγκτη διάθεση πάσης φύσεως ρύπων στην παρόχθια ζώνη της Λίμνης, η οποία εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000. H περιβαλλοντική δράση ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ) το οποίο δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παραμένει ανενεργό. Μετά την περιοχή Αμπάρια η δράση συνεχίστηκε στην παραλίμνια περιοχή του οικισμού της Παντάνασσας. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι εθελοντές συγκέντρωσαν 85 σακούλες απορριμμάτων και πολλά ογκώδη αντικείμενα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 90.000 λίτρα σκουπιδιών, τα οποία περιλάμβαναν πλαστικά κάθε μορφής, παλιά παπούτσια και παιγνίδια, μεταλλικά εξαρτήματα, συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων (άκρως τοξικές για το περιβάλλον), χαρτιά, ολόκληρες σακούλες σκουπιδιών, αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, ελαστικά αυτοκινήτων, σπασμένες καρέκλες, κ.ά.


Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 50 εθελοντές από το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου και από τους εξής τοπικούς φορείς/ομάδες πολιτών: «ActNow – Παρέμβαση Τώρα, Αγρίνιο», «Acheloos Grow Up», «Ε.Π.Π.Ι-ΔΡΟΥΜΕ», «ΙΔΕΑΠ Θέρμου», «Messolonghi by Locals», «Κίνηση Πολιτών ΔΡΩ για την Αιτωλοακαρνανία», «Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Μεσολογγίου Η Βαράσοβα» και «Save Your Hood Αγρίνιο», «Φίλοι του Πολιτισμού και της Φύσης Οινιαδών».


Ο Φορέας Διαχείρισης συγκέντρωσε και απομάκρυνε τα σκουπίδια με δυο οχήματα του.


Αυτή η δράση είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται με επιτυχία στο πλαίσιο του Έργου «Φύλακες της Φύσης», αποτελεί πρότυπο συνεργασίας φορέων και οργανώσεων σε υπερτοπικό επίπεδο και αποδεικνύει τη δύναμη που μπορεί να έχει η Κοινωνία των Πολιτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο