Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Χρηματοδότηση 8.000 € για σύνταξη μελέτης, για την ανάδειξη (αναστήλωση) του ταφικού μνημείου – Ηρώου της αρχαίας Αλυζίας στον Μύτικα.

Με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και υπογράφεται από την Προϊσταμένη της κα Ολυμπία Βικάτου, έχουμε δέσμευση ποσού 8.000 € που αφορά στην «Σύνταξη μελέτης για την ανάδειξη (αναστήλωση) του ταφικού μνημείου – Ηρώου της αρχαίας Αλυζίας στον Μύτικα του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας».....
Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη για την ανάδειξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου, που από μικρά παιδιά θυμόμαστε τις ανασκαφικές εργασίες εκεί και με πολλούς από τον Μύτικα να δουλεύουν τα καλοκαίρια στις ανασκαφές.
Η ύπαρξη μελέτης είναι το πρώτο βήμα, η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσεις παρακάτω, εντάσσοντας μετέπειτα την μελέτη σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο για να αναδείξεις και να κάνεις επισκέψιμο ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, που απέχει ελάχιστα από τον τουριστικό Μύτικα.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο
mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο