Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Γράφημα σύγκρισης απ' ευθείας αναθέσεων της προηγούμενης και της νυν δημοτικής περιόδου. Περίπου με τις μισές απ' ευθείας αναθέσεις προχωρά συνολικά αυτά τα 2 πρώτα χρόνια η διοίκηση Τριανταφυλλάκη, σε σχέση με την αποτυχημένη τέως διοίκηση.


Το Blog μας όπως είναι γνωστό, κατέγραφε με την βοήθεια του excel σε όλη την διάρκεια των 5 χρόνων της τέως δημοτικής αρχής, τις απ' ευθείας αναθέσεις και τις παρουσίαζε......

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο καταγράφουμε και τις απ' ευθείας αναθέσεις της νέας δημοτικής αρχής και σας τις παρουσιάζουμε στο κλείσιμο κάθε χρονιάς (δείτε εδώ και εδώ), κάνοντας τα δικά μας πολιτικά σχόλια.

Επίσης για να έχετε μία απτή εικόνα των διαφορών, τροφοδοτούμε με τα αριθμητικά στοιχεία γράφημα, που περιλαμβάνει συγκρίσεις μεταξύ των δύο δημοτικών περιόδων και συγκεκριμένα:

Σύγκριση συνόλου απ' ευθείας αναθέσεων ανά αντίστοιχη χρονιά.

Σύγκριση συνόλου προφορικών αναθέσεων (δικαστικές διαταγές πληρωμής).

Σύγκριση συνόλου απ' ευθείας αναθέσεων αθροιστικά, για όλη την δημοτική περίοδο (5ετής θητεία, με 4ετής θητεία).

Σύγκριση μέσου όρου απ' ευθείας αναθέσεων ανά έτος, για σύγκριση όμοιων μεγεθών, για να βγαίνουν και σωστά συμπεράσματα.

Το γράφημα αυτό, σε κάθε συμπλήρωμα χρονιάς της νέας δημοτικής αρχής, θα τροφοδοτείται με τα νέα στοιχεία, για να συμπληρώνονται και οι συγκρίσεις των επόμενων χρόνων και ο κάθε πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματα του, τα οποία κατά εμάς βγαίνουν πολύ εύκολα και εξηγούν τι συνέβαινε την χαμένη 5ετία του ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, επί διοίκησης κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη και των συνοδοιπόρων του.

Ψυχρά αριθμητικά, βλέποντας τον μέσο όρο των απ' ευθείας αναθέσεων, ο Δήμος Ξηρομέρου πορεύεται περίπου με τις μισές απ' ευθείας αναθέσεις συνολικά αυτά τα 2 πρώτα χρόνια, σε σχέση με την αποτυχημένη τέως διοίκηση και κατά την προσωπική μας κρίση, παράγει έργο πολλαπλάσιο, αλλά κυρίως πραγματικό και χρήσιμο, συγκρινόμενο με την παταγώδη αποτυχία της τέως διοίκησης.

Το κυριότερο όμως δεν είναι η σύγκριση των ψυχρών αριθμητικών δεδομένων, είναι η ποιοτική διαφορά, η απόδοση των καταναλισκόμενων οικονομικών πόρων σε πραγματικό ωφέλιμο έργο για τους δημότες, για την οποία δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, για το τι ήταν αόρατο πριν και τι είναι ορατό τώρα. Οι πολίτες έχουν αντίληψη, βλέπουν και καταλαβαίνουν και ας νομίζουν κάποιοι το αντίθετο.

mytikaspress

17 σχόλια:

  1. Μόνο που αυτοί είχαν δεσμευτεί ότι δεν θα έκαναν καθόλου απευθείας αναθέσεις!!! Κ τώρα κάνουν μόνο αυτό. Κ το αποτυχημένη από Που6 προκύπτει? Ξεχνάς συνειδητά κ σκόπιμα το γεγονός ότι η νυν δημοτική αρχή ότι έργα υλοποιεί είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Μέχρι τώρα είναι ανύπαρκτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδη δεν γνωριζω τα του τυπου,προφανως το mytikaspress ειναι εκπροσωπος της παραταξης του νυν δημαρχου. Λαμβανω υποψη την τελευταια προταση περι αντιληψεως και σας λεω κυριοι εκπροσωποι. Σαν δημοτης Αστακου θελω να τελειωσουν καποτε καποια εργα στον Αστακο. Θελω να τελειωσει το εργο υδρευσης του χωριου(και να σταματησουν οι παρανομες συνδεσεις). Θελω να τελειωσει το εργο των σφαγειων. Θελω να τελειωσει ο βιολογικος καθαρισμος (ωστε να σταματησουν καθε χρονο οι γαστρεντερητιδες). Θελω να πιανουν τοπο τα δημοτικα τελη που πληρωνω. Δεν νομιζω να ζηταω κατι παραλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέραν από τον Αστακό δεν βλέπετε τίποτα άλλο ; στο δήμο Ξηρομέρου ( κι όχι Αστακού ) υπάρχουν πολλά χωριά που το καλοκαίρι διψούν και λένε το νερό
    νεράκι...Βγείτε και λίγο έξω απ τα περιβόλια του Αστακού. Θα δείτε ότι κάποιοι συμπολίτες σας φυλάσσουν Θερμοπύλες και διαβιούν τριτοκοσμικά ( έλλειψη νερού , καθαριότητας, κοιμητήρια, ανύπαρκτοι αγροτικοί δρόμοι , Τ.V δεν πιάνει , κ.λπ κ.λπ ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γραφείο τύπου του κ.Τριανταφυλλάκη μετά την καθαρή ομολογία του με την προηγούμενη ανάρτησή του ότι οι απευθείας αναθέσεις τον δεύτερο χρόνο της θητείας του υστερούσαν μόνο κατά 200000 ευρώ έρχεται σήμερα με μια νέα εξίσου απολογητική ανάρτηση να θολώσει τα νερά ισχυριζόμενος ότι επι θητείας του καλυτερότερου απο της συστάσεως του δήμου υπήρξε χρηστή καλύτερη διαχείρηση, όχι καλή ή άριστη αλλά καλύτερη των προηγουμένων. Κατ αυτό το τρόπο παραπέμπει σε πίνακες με αριθμούς που λίγοι θα κάνουν το κόπο να διαβάσουν. Καλοί οι πίνακες καλύτερη όμως η αλήθεια και γι αυτή θα κριθείτε. Πάψτε πλέον να συγκρίνεστε με επικοινωνιακές ατελέσφερες πρακτικές με τους προηγούμενος οι οποίοι κρίθηκαν οριστικά. Για τα πεπραγμένα σας και πολύ περισσότερο για την αλαζονία σας θα κριθείτε. Να δημοσιευτεί παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσ τολμήσουν οι πρόεδροι να γράψουν ότι έγινε έστω και ένα έργο. Δύο χρόνια ότι έγινε είναι έργο Γαλουνη.Τσακωμοι για το τζι σι μπι μονο. Μηδέν από έργα στα χωριά. Να απαντήσουν οι πρόεδροι αν δεν είναι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο εκπρόσωπος τύπου του Δημάρχου για τις αναθέσεις τών προηγούμενων μιλάει για τού δημάρχου που αλλά έλεγε πριν τις εκλογές και τώρα το έχει κάνει συνήθεια και είναι όλα καλά περίμενω απάντηση από τό γραφείο τύπου Μύτικα για μας έχει κουράσει με το ίδιο θέμα για ένα έργο της δημοτικής αρχής δικό της δύο χρόνια δεν έχω δει γιατι αυτά που γίνονται είναι από την προηγούμενη δημοτική αρχή καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας έχει απογοητεύσει τό γραφείο τύπου Μύτικα με το ίδιο θέμα μπορείς να πεις ένα έργο της δημοτικής αρχής αυτά τα δύο χρόνια δικό τους και μετά μιλάμε για τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ρε παιδιά, αυτός ο άνθρωπος νομίζει πως προσφέρει υπηρεσίες στη δημοτική αρχή; Κάθεται και ασχολείται με τις απευθείας αναθέσεις, συγκρίνοντας αυτές των προηγούμενων με αυτές των τωρινών. Τώρα λέει πως είναι νόμιμες (και αυτό είναι το σωστό), τότε έλεγε το αντίθετο. Αν οι προηγούμενοι έκαναν εικονικές τέτοιες αναθέσεις και πληρώθηκαν εργασίες ή προμήθειες που δεν έγιναν, γιατί δεν μας λέει ποιές ήταν αυτές; Και αν γνωρίζει ποιές ήταν, γιατί δεν τις κατήγγειλε εκεί που πρέπει; Δεν αντιλαμβάνεται πως έτσι, δηλαδή με την απόκρυψη (άν βέβαια έγιναν ψεύτικες), είναι κι αυτός συνένοχος;
    Άνθρωπέ μου, αν θέλεις να βοηθήσεις τη δημοτική αρχή, να της λες τα λάθη της, για να τα διορθώνει. Και δυστυχώς είναι πολλά. Άλλα υποσχέθηκε, άλλα περίμενε ο κόσμος και άλλα κάνει, ή μάλλον κάνει τα ίδια με τους προηγούμενους κι εσύ κάνεις τις συγκρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παπαγαλάκια ότι και να γράψετε είστε παρελθόν απο το 2019. Το 2023 είναι το μνημοσυνο . Περιμεντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ ο δήμαρχος δεν τόλμησε να αλλάξει τους αντιδημάρχους και το γραφείο τύπου Μύτικα ασχολείται με τούς άλλους και οι απευθείας αναθέσεις πάνε σύννεφο και όλα καλά υπόλοιποι ήταν λάθος και μίλαγε για εισαγγελέα δεν βλέπω να γίνεται τίποτα περιμένω απάντηση από τον εκπρόσωπο τύπου Μύτικα καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσείς που είστε παπαγαλάκια του Δημάρχου δεν τόλμησε να αλλάξει τους αντιδημάρχους και εσείς ασχολείστε με τους άλλους εδώ δεν έχει παρουσιάσει ένα έργο δύο χρόνια και γράφεται σχόλια υπέρ του δημάρχου καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έργα με το τσουβάλι . Το μεγαλύτερο έργο του όμως ειναι ότι σας εστειλε στα τάρταρα . Σας εξαφάνισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο υποκρυπτόμενος πίσω απο τις ανακοινώσεις κος Τριανταφυλλάκης να μας εξηγήσει πως οι απευθείας αναθέσεις έγιναν εργαλείο ενώ προηγουμένως ήταν σκάνδαλα και να σταματήσει να διαφημίζει τον εαυτό του με αδιάφορες αναρτήσεις περί των επαφών του με δήθεν επενδυτές και κυβερνητικούς παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ που λες έργα με το τσουνάμι πρέπει να είσαι φανατικός υποστηρικτής του Δημάρχου για να λες αυτά για αν είχες να παρουσιάσεις ένα έργο θά είχε βγάλει φωτογραφίες ο δήμαρχος καί τά γραφεία τύπου τών χωριών θα έγραφαν σχόλια υπέρ του Δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατ αρχήν φίλε μου δηλώνοντας αποτυχημένη προσβάλεις Αλλα ίσως ότι σου κάνουν κάνεις.. Εδώ προσβάλλεις τον εαυτό σου δε θα προσέβαλες τον άλλο.
    Αποτυχημένη είναι ΚΑΙ Η ΝΥΝ δημοτική αρχή φίλε μου. Ότι υλοποιεί είναι έργα και μελέτες γαλουνη και δεν υπάρχει καινούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποια έργα γαλουνη ρε ποια έργα όλα τα έργα είναι. Του τριανταφυλακη . Ο τριανταφυλακης μας οδηγεί στην ευμάρεια και στην προκοπή αυτού του τόπου μπάς και δούμε καλύτερες μέρες γιατί οι γαλουνηδες το μόνο που ήξεραν είναι η μάσα με δέκα μασέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εσύ πρέπει να τρως καλά με τον δήμαρχο μια να μην βλέπεις την ανυπαρξία του Δημάρχου μόνο για φωτογραφίες και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο