Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ : IN MEMORIAM ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΖΕΤΑΣ


Ο Χρήστος Γαζέτας γεννήθηκε το 1956 στο χωριό Αετός. Διακεκριμένος πολίτης, ήταν γεμάτος όνειρα για την ανάδειξη του Ξηρόμερου και της ευρύτερης περιοχής. Πρωταγωνιστούσε στην ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής, για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, της τοπικής ιστορίας, της λαογραφίας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του βελανιδοδάσους Ξηρόμερου....

Υπήρξε δημιουργός και διαχειριστής του blog «XIROMERO NEWS», εκδότης του περιοδικού «Η ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ», ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ», Γενικός Γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο της «ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ» με πρόεδρο τον αείμνηστο Μπάμπη Τσελεπή. Είχε συμβάλει στην έκδοση και παρουσίαση βιβλίων ποίησης, πεζογραφίας. Ήταν η ψυχή και ο ιθύνων νους σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και το Ξηρόμερο. Ακάματος εργάτης, σεμνός, μετριόφρων, αξιοπρεπής, αγαπητός, έντιμος, ευαίσθητος, με σκέψη πάντα καθαρή και λόγο ευθύ.

Έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιουλίου 2020 μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στο μέσο της πανδημίας του κορωνοϊού χωρίς να τον αποχαιρετήσουν, όπως του άξιζε, οι πολυπληθείς φίλοι του. Έκτοτε μας συνοδεύει η μνήμη του. Το Ξηρόμερο πένθησε και πενθεί το άξιο τέκνο του, τον φίλο και αδελφό όλων. Τα δημιουργήματά του, το έργο του θα παραμένει εσαεί σεμνή παρακαταθήκη στις ψυχές των ανθρώπων, όλων όσων πορεύθηκαν μαζί του στο δρόμο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ξηρόμερου, της εξύψωσης του πνεύματος και της αφειδώλευτης αγάπης. Απλός, απέριττος και διαλεκτικός στη συμπεριφορά, ευγενής, αλλά και δριμύς κάποιες φορές στην υπεράσπιση του τόπου και των ανθρώπων του. Ήταν πάντα ενημερωμένος και πρόθυμος για ατελείωτες συζητήσεις και φιλοσοφικό στοχασμό.

Εμείς οι φίλοι και συνεργάτες, που είχαμε την τύχη να τον πλησιάσουμε, αισθανόμαστε υπερήφανοι που τον γνωρίσαμε και διδαχθήκαμε από αυτόν. Η απουσία του είναι ήδη αισθητή ένα χρόνο τώρα κι η μνήμη του παραμένει άσβεστη στις ψυχές των ανθρώπων.



ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

3 σχόλια:

  1. Ήταν ψυχαρα κ πολύ ικανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του έστελνες τα σχόλια και τα ανέβαζε όλα δεν φοβόταν τα λαμόγια του δήμου όσες φοβερές και να τον έκαναν είχε πυγμη και δεν χαμπαριαζε ικανός άνθρωπος θεω συχωρεστων ανεπανάληπτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας λείπει ο φίλος μας, το κενό που άφησε δυσαναπλήρωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο