Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΚΑΛΑΜΟΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΕΤΗΣ. Οι εφετινές εκδηλώσεις στο Νησί του Καλάμου, στέφτηκαν με πλήρη επιτυχία!


Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα facebook
ΚΑΛΑΜΟΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΚΑΛΑΜΟΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΕΤΗΣ
Οι εφετινές εκδηλώσεις στο Νησί του Καλάμου,
στέφτηκαν με πλήρη επιτυχία!

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφος.

Οι Μεσολογγίτες έλυσαν και εφέτος την πολιορκία του Μεσολογγίου….. και τίμησαν τον Κάλαμο για την ευγνωμοσύνη, που οφείλουν στο Νησί για τις βοήθειες που τους είχε προσφέρει στα επάρατα, μαρτυρικά, δυστυχισμένα και αλησμόνητα εκείνα χρόνια που «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει….. Πουλί τρώει σπυρί και η μάνα το ζηλεύει»!!!.....

Τάμπιες…..! φύκια…..! ποντίκια…..! Χρήστος Καψάλης! Ιωσήφ Ρωγών! Κάλαμος, με τους δεινούς Καλαμισάνους καραβοκύρηδες, που αψηφώντας τις φουρτουνιασμένες θάλασσες βοηθούσαν το Μεσολόγγι και που ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ. Οι σημερινοί απόγονοι των αθανάτων εκείνων ΗΡΩΩΝ της ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ του Μεσολογγίου, ήρθαν στο νου του πλήθους των παρευρεθέντων Καλαμισάνων, Μεσολογγιτών, Λευκαδιτών και πολλών επισκεπτών και τουριστών, που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν χθες, 17 Ιουλίου στον Κάλαμο, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιστορικού Μουσείου Μεσολογγίου «Διέξοδος» κ. Νίκου Κορδόση, του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κ. Γεράσιμου Κοτσίρη, και των συνδιοργανωτών Πολιτιστικών Συλλόγων Μεσολογγίου.

Δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο η επιμνημόσυνη δέηση του αρχιμανδρίτη της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδας κ. Σπυρίδωνος Μπούρη, και οι εμπεριστατωμένες ομιλίες του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανασίου Καββαδά, του Δημάρχου Μεσολογγίου κ. Λύρου, του Δημάρχου Λευκάδας κ. Καλού, του Περιφερειακού συμβούλου κ. Ροντογιάννη.

Στη συνέχεια στο ανεγερθέν πέρυσι από τους Μεσολογγίτες Μνημείο Ευγνωμοσύνης προς τον Κάλαμο κατέθεσαν στεφάνια, εκτός των παραπάνω προαναφερθέντων ομιλητών, ο Αντιδήμαρχος Καλάμου κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης, η Πρόεδρος της Κοινότητος Καλάμου κ. Παναγιώτα Γραψοπούλου, η Πρόεδρος της Κοινότητος Μεσολογγίου κ. Δασκαλή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης.

Ύστερα από τις παρά πάνω εκδηλώσεις, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καλάμου, δόθηκε συναυλία με κλασικά κομμάτια απόδοσης μουσικής ΜΠΕΤΟΒΕΝ και ΒΕΡΝΤΙ, τα οποία απέδωσε ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών».

Ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Μεσολόγγι της Ιστορίας και του Πνεύματος», το οποίο βασίστηκε σε σενάριο της πεζογράφου, Ακακίας Κορδόση. Το ντοκιμαντέρ ήταν συμπαραγωγή του Ιστορικού Μουσείου «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» και του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Γεν. Γραμματέα του «Ναυτικού Ομίλου» Μεσολογγίου κ. Νικολάου Χατζή και θεατρικό μονόπρακτο με τον τίτλο «Μεσολόγγι - Κάλαμος - Πορεία Αρετής». Το σενάριο του θεατρικού το έγραψε η εκπαιδευτικός Δέσποινα Κανελή - Κορδόση, και πρωταγωνίστησε η ηθοποιός Ζωή Στέλιου, και τα νεαρά παιδιά Νικόλας Χολέβας και Πολυτίμη Κατσαγάνη.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Δήμος Λευκάδας στο κέντρο «ΜΑΥΡΟΓΑΛΟΣ» παρέθεσε δείπνο προς τιμή όλων των παρευρεθέντων.

Αξίζουν τους επαίνους και τα συγχαρητήρια ΟΛΩΝ στους συνδιοργανωτές!

ΝΑ ΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!
ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΜΟΣ!

Μύτικας 18 Ιουλίου 2021

Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος

Επίτιμο Μέλος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
(FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA)

Υ.Γ.: Οι πληροφορίες μου δόθηκαν από την κ. Ιωάννα Δημητρίου Κύρκου, από την Βόνιτσα, και από την σύζυγό μου Βασιλική Νταή, οι οποίες και παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο