Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Λίγα λόγια για τα δύο Κέντρα Υγείας στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου


Πηγη  : mytikaspress

Θέλουμε να γράψουμε λίγα λόγια για τα δύο Κέντρα Υγείας στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου, του Αστακού και του Μύτικα, τα οποία επιτελούν σημαντικό έργο, σε ένα Δήμο πραγματικά απομονωμένο και με γεωγραφικά χαρακτηριστικά πολύ ιδιαίτερα.....

Μάλιστα το Κ.Υ. Μύτικα καλύπτει υγειονομικά και τα δύο αγαπημένα νησιά μας, τον Κάλαμο και τον Καστό, τα οποία αυτά και αν είναι απομονωμένα.

Αυτή την στιγμή και τα δύο Κ.Υ.:

· Εκτελούν πλήρη πρωϊνά ιατρεία όλες τις ημέρες.

· Εκτελούν εφημερίες όλες τις ημέρες του μήνα.

· Συνεχίζουν να είναι εμβολιαστικά κέντρα (2η δόση).

· Υπάρχει κάλυψη ασθενοφόρου για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, με την έδρα να είναι στον Αστακό και τους οδηγούς όλους εκεί, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες ασθενοφόρου με οδηγούς και να μην υπάρχουν κενά και το μόνο θέμα υπάρχει αν τύχει 2ο περιστατικό την ίδια ώρα που λείπει το ασθενοφόρο σε άλλο περιστατικό. Μαθαίνουμε όμως ότι οι οδηγοί βοηθούν σε κάθε περίπτωση και είναι διαθέσιμοι και για το παραπάνω αν χρειαστεί.

Στο πρόσφατο περιστατικό με το ατύχημα στον δρόμο Αστακού - Μύτικα, όπως πληροφορηθήκαμε, το ασθενοφόρο ήρθε πολύ γρήγορα από Αστακό και πήγε αρχικά τα περιστατικά στον Μύτικα για τις πρώτες βοήθειες, τα οποία αντιμετωπίστηκαν υποδειγματικά και κατόπιν Λευκάδα.

Σίγουρα υπάρχουν και πολλά προβλήματα, που προκύπτουν κυρίως από την έλλειψη προσωπικού και αυτά τα γνωρίζει η 6η Υ.ΠΕ. και οφείλει να τα αντιμετωπίζει μέσα από συνεργασία με τα δύο Κ.Υ.

Ευχόμαστε στο ιατρικό, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό των δύο Κ.Υ., καλή δύναμη και κουράγιο και πάντα να είναι δίπλα μας.

3 σχόλια:

  1. Πρέπει να λέγονται και αυτά...οι υγειονομικοί μας αξίζουν συγχαρητήρια για το έργο τους ειδικά τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ η 6η ΥΠΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως θες να δοθουν 946 και τα κεντρα υγειας οπως πουληθηκε η Αγροτικη Τραπεζα

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο