Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Νοσοκομείο Ρίου: «Με πίεσαν να εμβολιαστώ, προτίμησα την ανεργία» – Πρώην εργαζόμενος μιλά για την απόφασή του

 


Εργαζόμενος που παραιτήθηκε από τη θέση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, υπό το βάρος της πίεσης για εμβολιασμό, μιλά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την απόφασή του αυτή.

Την απόλυσή του από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, ως συνέπεια του μη εμβολιασμού του, έσπευσε να προλάβει με την παραίτησή του εργαζόμενος του νοσοκομείου, πατέρας τεσσάρων παιδιών.

«Η πίεση για να εμβολιαστώ και μάλιστα, όχι από τους γιατρούς αλλά από το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος που εργαζόμουν ήταν τέτοια, που μου δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα. Στη σημείο εκείνο είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στην ψυχική μου ηρεμία, την οικογένειά μου και την εργασία μου. Η ζυγαριά έγειρε προς τα πρώτα, γι’ αυτό και προχώρησα στην παραίτησή μου» μας ανέφερε εργαζόμενος που ασκούσε καθήκοντα βοηθού θαλάμου. Τα στοιχεία του, που για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται, είναι στη διάθεση της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Στο ερώτημά μας, γιατί αρνείται τον εμβολιασμό, μας απάντησε: «Αρχικά, έχω ασθενήσει ο ίδιος όπως και όλη η οικογένειά μου. Επομένως έχω αντισώματα. Παράλληλα όμως, πέρασα ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας για το οποίο υποβάλλομαι σε θεραπεία. Ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω ακόμα το εμβόλιο. Δυστυχώς όλα αυτά τα ανέφερα στην εργασία μου, αλλά δυστυχώς δεν γίνονταν αποδεκτά. Έτσι, υπέβαλα την παραίτησή μου».

Όταν τον ρωτήσαμε πώς ζει την οικογένειά του, μας είπε: «Ασκώ το επάγγελμα που γνωρίζω. Κι αυτό είναι του μαραγκού. Κάνω λοιπόν καθημερινά μεροκάματα, προκειμένου να ζήσω την οικογένειά μου. Η σύζυγός μου είναι κοινωνική λειτουργός κι εργάζεται κι αυτή στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί, καθώς έχει ασθενήσει, αλλά δεν γνωρίζω τι απόφαση θα πάρει στην πορεία. Εγώ έκρινα για τον εαυτό μου ότι πρέπει να κάνω αυτό και το έκανα. Η πίεση που δέχτηκα για το θέμα αυτό, σε συνδυασμό με άλλες άσχημες καταστάσεις που βίωνα και κατέγραφα γύρω μου, δεν μου άφησαν περιθώριο επιλογής. Στερούμαι ένα σταθερό εισόδημα, το οποίο μπορεί να μην ήταν πολύ μεγάλο, αλλά κάθε μήνα έμπαινε στον λογαριασμό μου. Τώρα πρέπει να αναζητώ εργασία για να μπορέσω να ζήσω την οικογένειά μου».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «θα ακολουθήσουν και αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι όταν φτάσει η ώρα της κρίσεως. Η υποχρεωτικότητα έχει φέρει πολλούς εργαζόμενους σε δύσκολη θέση».

«ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ»

«Αντιδημοκρατικό μέτρο» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα» την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, αναφέρει, ότι είναι ένα μέτρο «που διχάζει -διαχωρίζει και στοχοποιεί τον κλάδο μας και μάλιστα αδίκως, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Για αυτό λοιπόν το ζήτημα, που καταπατά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και που άπτεται προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αποδεχθούμε τον διαχωρισμό των συναδέλφων μας και το σχετικό μπούλινγκ που δέχονται».

Συμπληρώνει δε, η διοίκηση του Συλλόγου ότι: «Βάσει των σχετικών αποφάσεων του διοικητικού μας συμβουλίου, θα υπάρξουν εκ μέρους μας και οι σχετικές αντιδράσεις, τόσο για τη μη αποστολή των σχετικών στοιχείων που ζητούνται και που απαιτούμε να μην αποσταλούν, όσο και κατά τη διάρκεια επιβολής τυχόν μέτρων σε βάρος των συναδέλφων μας, όπως διατείνεται με διάφορες εκφράσεις της η κυβέρνηση».

Μαρίνα Ριζογιάννη – pelop.gr

15 σχόλια:

  1. Ερχομαστε κ αλλοι παραπισω..αλλα κ ο Σεπτεμβριος ομως θεωρω θα ειναι καθοριστικος στο θεμα αυτο.......κοντος ψαλμος αλληλουια λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι πραγματα αυτα που συμβαινουν;Ντροπη κριμα τον ανθρωπο.Που φτασαμε. Αυτους που δε θελουν να εμβολιστουν, αν μπορουμε να το πουμε εμβολιο αυτο ,τους περιμενει απομονωση περιθωριοποιηση και ασκηση ψυχολογικης βιας.Ντροπη χασαμε την ανθρωπια μας! Και κατι ακομη ,ποιος εγγυαται οτι ολα θα πανε καλα μετα απο την εισοδο της ενεσιμης ουσιας που δε γνωριζουμε στο αιμα μας.Ανθρωποι πεθαναν και ηταν υγιεστοι αυτους ποιος θα τους γυρισει πισω; Και μην μου πειτε ειχαν κατι και δεν το ηξεραν γιατι η ουσια αυτη προκαλεσε αντιδραση του οργανισμου και το θανατο τους.Αλλιως δεν θα το παθαινανε.Δεν βγηκε κανεις να μας πει τι περιεχει απο τη στιγμη που ο ιος δεν εχει απομονωθει ωστε να δημιουργησουν εμβολια ,τι ακριβως περιεχει; Λογικο ειναι, ο καθενας θα σκεφτοταν να μη μολυνει το αιμα του με κατι που δεν ξερει.Στην τελικη οποιος θελει εκει ειναι να παει να το κανει δεν τον εμποδιζει κανεις. Ομως αυτος που δε θελει εχει καθε δικαιωμα να μην παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε πιέζουν για ένα εμβόλιο που αν παθει κάνεις κάτι δεν έχει ευθύνη κανένας και υπάρχει ακαταδιωκτο, μάλιστα και αυτό ονομάζεται δημοκρατία, ωραία πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12:41 Ακριβως. Κανένας δεν εχει ευθυνη για τιποτα. Μενει η μανα σου μονο να σε κλαιει και να λεει να ηταν μαυρη η ώρα που πηγες και το κανες.Σαν τον αλλο που παρακινησε το γιο του να παει, μια χαρα παιδι, και την αλλη μερα τον ειχε στην κασα.Εψαχνε γκρεμο να πεσει ο ανθρωπος.Και παραλληλα να ζεις την τρομοκρατια οτι θα απολυθεις δεν θα φοιτησεις κι αλλοι πολλοι εκβιασμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δικτατορια σε ολο της το μεγαλειο.τοσο μεγαλη εμμονη να κανουν εμβολια και στις πετρες ?εδω πραγματικα κατι μεγαλο great restart συμβαινει.οι παγκοσμιοποιητες κατι τεραστιο μας ετοιμαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κακό πράγμα η δηλεια κ βλακεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσείς οι υπέρμαχοι των εμβολίων επειδή δεν εχετε επιχειρήματα ωστε να αντικρούσετε τις αντίθετες απόψεις βρίζετε για να νίωσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και την επιλογή σας. Η ελλειψη παιδειας και επιπεδου φαίνεται απο τον τρόπο που κάνετε δημόσιο διάλογο ή εστω σχόλιο σε ενα blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν τω μεταξύ παρατηρώ κι ενα άλλο φαινόμενο. Οι υβριστές ειναι οι εμβολιασμένοι.Αυτοί που δε θελουν να εμβολιστουν δε βριζουν αντιθετα σεβονται την επιλογή των υπολοιπων να θελουν να εμβολιαστούν. Μηπως ο φοβος του εμβολισμένου για το τι εβαλε στον οργανισμο του ειναι μεγαλυτερος απ του ανεμβολίστου για το αν θα κολλησει κορονοιο; Οπότε αφου δεν μπορει να πείσει βρίζει υποτιμωντας τη νοημοσύνη των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ το έχουν μετανιοση και φοβούνται τώρα αλλά είναι αργά.

      Διαγραφή
  9. Καλός ή κακός υπάρχει αυτός ο περιβόητος ιός κατά πόσο είναι επικίνδυνος αυτό μάς το έδωσε να το καταλάβουμε !! ο κάθε ένας βέβαια το εκλαμβάνει όπως αυτός νομίζει και φυσικά είναι σεβαστή ή άποψη του κάθε ενός... το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν είναι σίγουρος και δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις από την μερίδα ανθρώπων που έχουν κάνει το εμβόλιο άν θα υπάρξουν παρενέργειες ή όχι !!!! Μέχρι στιγμής τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό.. από την άλλη πλευρά αυτοί που έχουν χάσει την μάχη από τον ιό το ποσοστό είναι πάρα πολύ μεγάλο έναντι σε αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο. Π.Χ. άν νοσήσουν ένα εκατομμύριο αποδεδειγμένα θα πεθάνουν το ελάχιστον εκατό χιλιάδες!!! Αν κάνουν το εμβόλιο θα πεθάνουν δέκα!!! Με τακριτήριά του ο κάθε ένας ας αποφασίσει τι να κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν νοσησει το ένα εκατομμύριο δεν θα πεθάνουν εκατό χιλιάδες γιατί αυτό σημαίνει το 10% που ο ιός δεν έχει αυτή δυνατότητα, αν δεις από τα επίσημα στοιχεία το ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου 1% και σε ανθρώπους με υποκειμενα νοσήματα, τώρα νόσημα μπορεί να έχει και κάποιος υγιείς που δεν το ξέρει και εμφανίζεται δυνατός αυτόν τον χτυπάει βαριά ο ιός, προσωπικά δεν είμαι αρνητής αλλά προβληματιζομαι από την συνολική στάση των ειδικών που αυτοαναιρονται και αλλάζουν γνώμες αλλα και αποκλείουν οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη χωρίς καν να την συζητούν αυτό δεν μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστή η παρατήρηση!!! Αν αυτός που φαίνεται υγιείς όπως πολύ σωστά αναφέρεις έχει κάποιο η κάποια νοσήματα τα οποία δεν τα γνωρίζει ο ίδιος Πότε θα είναι ποιο ασφαλής!!!! Όταν κάνει το εμβόλιο ;;; η όταν νοσήσει;;; και αυτό πρεπε να το βάλεις νούμερα που νοσούν στην πραγματικότητα σε αντίστοιχη περίπτωση με το εμβόλιο και τότε θα δούμε τα υπέρογκα ποσοστά διαφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι αλλά, άλλο πράγμα ο ασθενής που ξεπερνά τον ιό και άλλο ο ασθενής που δυστυχώς καταλήγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντα μετράει το αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο