Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΑΥ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΝΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ Π.Ο.Α.Υ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ



Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους μόνιμους κατοίκους του Ξηρομέρου, τους ετεροδημότες και τους επισκέπτες, σε μία δυναμική κινητοποίηση, για να διαδηλώσουμε την εναντίωσή μας στον προτεινόμενο σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας,...... που περιλαμβάνει την μεγάλη αύξηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων και ειδικά στο παράκτιο μέτωπο, που συνοδεύεται από επίσης μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας, παράλληλα με την δέσμευση χιλιάδων στρεμμάτων για μελλοντικές συνεχόμενες αυξήσεις σε θάλασσα και στεριά.


Το παράκτιο μέτωπο και τις ακτές τις χρησιμοποιούμε όλοι μας σήμερα για θαλάσσια αναψυχή και παραθερισμό και στο σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι προορισμένο για τουριστική ανάπτυξη. Οι ιχθυοκαλλιέργειες πρέπει να τοποθετούνται σε ανοικτές θάλασσες, όπως γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο και όχι να καταλαμβάνουν, ακτές, παραλίες και κάθε κόλπο.


Στις 16 Αυγούστου ημέρα Δευτέρα, στις 07:30 μ.μ. πηγαίνουμε με τα αυτοκίνητά μας στη περιοχή «Βελά» για να διαδηλώσουμε ειρηνικά την αντίθεσή μας σε αυτόν τον καταστροφικό για το τόπο μας σχεδιασμό. Παραμένουμε στην άκρη του οδοστρώματος για 20 λεπτά και κατόπιν όλοι μαζί σε αυτοκινητοπομπή οδηγούμαστε στην κεντρική πλατεία του Αστακού, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις περαιτέρω κινήσεις μας, καθώς και παρουσίαση στοιχείων για τον καταστροφικό σχεδιασμό.


Οι θάλασσες, οι ακτές και ο φυσικός πλούτος της περιοχής ανήκουν στους πολίτες και πρέπει να τα προστατεύσουμε… για να τα έχουμε.!!!


Ας δώσουμε όλοι το παρών. Μας αφορά όλους.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ Π.Ο.Α.Υ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

5 σχόλια:

  1. Εγω λέω να πάμε απο νωρις στη Βελά για μπάνιο να φάμε κανένα κοψίδι να πιούμε καμια μπύρα να ρίξουμε και κανα υπνο στις καλύβες και κατα το απογεματακι να σκωθούμε φρέσκιοι και να γυρίσουμε στον Αστακό με πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΕΛΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδικα στην Βελά την οποία οι καταληψίες κάτοικοι της την χαρακτηρίζουν εδώ και 100 χρόνια τουριστικά αξιοποιήσιμη εκτός απο τις καλύβες δεν έχει δείξει κανείς ενδιαφέρον. Η πλάκα είναι εάν και όταν δείξει κάποιος ενδιαφέρον θα έχει να κάνει με τους καλυβιώτες αυτό το σπάνιο είδος τουρισμού που ευδοκιμεί στην περιοχή μας. Τότε προβλέπω νεές πορείες νεα ΒΕΛΑΥ και νέες πορείς (βόλτες) πέρα δώθε με τα αυτοκίνητα στην διαδροή ΑΣΤΑΚΟΣ-ΒΕΛΑ-ΑΣΤΑΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΛΑΣ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΡΑΙΟΣ ΕΣΑΙ ΠΑΝΟ. ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΒΕΛΑ; ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ; ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο